Annemle aynı evde yaşayıp da gurbette olmak,bazı geceler bir korku ile uyandığımda sıcaklığınla şifalanamamak.

Annem;sen bir kar küresi gibisin, salladığımda o dinginliğinle önce bana düş tomurcukları açtırıyorsun ve tüm dokunduğun hastalarına.Her duyduğum şarkının sesi sensin,el ele olamasak da aynı hissi paylaşan tüm hastalarınla oluşturduğum ritimsin.

Sen her kokladığım çiçeğin kokususun ki o çiçekler senin göz göze geldiğin dokunduğun tüm çocuklardan.

Annem yürümeye başladığımdan beri benim tüm adımlarım sana doğru.Hiç bir gün bile işe gidiyorum demedin çünkü sağlıkla ilgili olan bir emeği yük görmedin.Sen hem bana koştun hem tüm hastalarına.

Annem sana renklerden bir uçurtma yapsam bildiğim renkler yeter mi sana sevgimi anlatmaya,senin fedakarlığını,şefkatini anlatmaya,bir pervanesin hem bana hem şifalanmayı bekleyen tüm çocuklara.Canım acıyınca ilk aklıma sen geliyorsun ve canı acıyan tüm hastalarının aklına,emeğinle tüm çocuklara dokunuyorsun.

Bazı bayramlarda yanımda olamadın.23 Nisan'da kırmızı eteğimi sana gösteremedim.Oysa sen kırmızı bonenle,beyaz önlüğünle aynı ben gibi başka çocuklar da olsa kutladın.

Yüzündeki çizgilerin yarısında benimle yaşanmışlıklarının izi varsa,yarısı da hasta çocuklarla geçirdiğin vakitlerin izleri.

Ben seni paylaşıyorum annem,sen öğrettin bana paylaşmayı,paylaştıkça çoğalmayı.Sen hep cömerttin sevgide cömert,merhamette cömert sen benim fırtınada sığındığım limansın.Bazı sabahlar karın ilk yağdığı anı sana gösteremedim,oysa sen o titrek karlara basarak çoktan hastaneye gitmekteydin.

Annem "başının çaresine bakabilmeyi"diğer tüm çocuklardan çok daha erken sen öğrettin bana.İsteyip de gelemediğin anlarda bile bir telefon konuşması ile destek verdin.

Bazı anneler akşam işten yorgun gelir,oysa sen hep sabahları yorgun geldin.Sen emekçiydin annem,nöbetten çıktın,yaramazlıklarıma kızmadın,benimle oynamayı uykuya takas ettin.

Ve annem ben evciliklerimde "anne" olmaktan,hiç pişman olmadım.Ben anne oldum sana benzemek istedim ya da bazen yanımda olamadığın anlarda seni hissetmek istedim.

Annem sana sevgimi söylemek için içimde bereketli tarlalar açıyorum,içine senin bana öğrettiğin gibi;umut,sevgi,huzur,sağlık, emek,vefa,şefkat... ekiyorum.

En önemlisi de paylaşmayı ekiyorum; çünkü annem,ben bir sağlık çalışanı çocuğu olarak seni her an diğer çocuklar ile paylaşıyorum.

Seni çok seviyorum annem anneler günün kutlu olsun.

Koruyucu,iyileştirici,beyaz meleğim.

Saygılarımla

Hamza ÖKSÜZ

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı