Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, İl Divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Toplumların kaderini değiştiren, niteliksiz çoğunluklar değil, nitelikli azınlıklardır." diyerek, "bir tarafta performans üreten bir kesim var: Doktorlarımız. Bir tarafta performans üretmeyen ama performans üreten, doktorun üretmiş olduğu performansa göre ücret alan bir sağlık çalışanı grubu var" demişti.

Açıklamanın ardından bugün de Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Genel Başkanının açıklamasına destek vererek, "KAMUOYUNA DUYURULUR" başlığıyla bir açıklama yayınlandı.

Bekir Nennioğlu açıklamasında;

Geçtiğimiz Perşembe günü Genel Başkanımız Semih DURMUŞ, Genel Başkan Yardımcımız Şemsettin KARADOĞAN, Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Halil NACAR, Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray DAŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürümüz Nevzat Özer ve birçok üyemizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz 4. dönem 2. İl Divan kurulu toplantımızda birtakım çevrelerin Genel Başkanımızın yaklaşık 1 saatlik konuşmasının 30 saniyesini keserek algı yaratma operasyonu yapma çabaları bir zamanların meşhur tele-vole tarzı magazin haberciliğini akıllara getirmiştir.

Oysaki Genel Başkanımız konuşmasının devamında hekim ve diğer sağlık çalışanları havuzunun ayrı olması gerektiğini herkesin kendi havuzundan faydalanmasını dolayısıyla hekimlerin kendi havuzlarından katsayılarının belirlenerek kendi aralarında paylaşmalarını havuzlarındaki parayı tükettiklerinde hemşirenin ve diğer personelin havuzuna atlamamaları gerektiğini bunun bugüne kadar böyle yapıldığını yeni ek ödeme yönetmeliğinde de havuzun tamamının hekimlere tahsis edildiğini ve artık değişmesi gerektiğini söylemiştir.

Ayrıca bugüne kadar ek ödeme yönetmeliğinin değişmesi ile ilgili yetkili yetkisiz herkesin açıklama eylem vb hakkı varken Sağlık-Sen kadar bu uğurda mücadele eden başka hiç bir sivil toplum örgütü yoktur. Sağlık-seni hedefinden saptırmaya darbe vurmaya çalışanlar en nihayetinde bu tür olaylara soyunmuşlardır.

Sağlık-Sen bütün engellemelere rağmen inandığı yoldan dönmeyecek bu uğurda mücadelesine kararlılıkla hız kesmeden devam edecektir.