Semih Durmuş Meclis’e getirilen yasa teklifini değerlendirerek sağlık çalışanlarının en temel sorunun performans sistemi olduğunu vurguladı. Performans sistemini çözüme kavuşturacaklarını her platformda dile getirdiklerini ifade eden Durmuş, “bu sistemin revize edilmesini, ücretin hakkaniyet ölçüsünde eşit dağıtılması istediklerini” ifade etti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, delegelere seslendi. Sendikal mücadelenin önemini anlatan Durmuş, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Masada oturarak sendikal mücadele yapmadıklarını kaydeden Durmuş, “Sağlık-Sen olarak hakkın ve alın terinin karşılığını almak için mücadele ediyoruz. Yönetimimizle ve mevzuat ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yeri geliyor masaya otuyor, yeri geliyor meydanlara iniyoruz. Sahada doğru bildiğimizi yüksek sesle dillendiriyoruz. Bürokratından milletvekiline kadar tüm yetkililerle görüşüyor, sorunlara çözüm önerileri sunarak sonuç almak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“Geneli Kapsayan Taleplerle Masaya Oturuyoruz”

Durmuş, 2019 yılında 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde göstermiş oldukları tavrın karşılığını 2021 yılında 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında aldıklarını dile getirdi. Toplu sözleşmede sağlık hizmet kolunda 22’den fazla önemli kazanıma imza attıklarını belirten Durmuş, “Bizler hedeflerimizi belirliyor ve refah seviyesini artıracak kazanımlar için mücadele ediyoruz. Geneli kapsayan taleplerle masaya otuyoruz. 3600 ek gösterge buna en güzel örnektir. Ek gösterge için bizim tavrımız netti, tüm kamu çalışanlarını kapsamasını istedik ve mücadele ettik. Tüm kamu çalışanlarının yararlanacağı bir ek gösterge düzenlemesi yapıldı, yasalaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Komisyona Rapor Sunduk”

Gündemde olan sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili yasa teklifini de değerlendiren Durmuş, “Sağlık çalışanlarının en temel sorunun performans sistemi olduğu ve bunu mutlaka çözümü kavuşturacağımızı her platformda ifade ettik. Çalışanlar arasındaki çalışma barışını bozan bu sistemin revize edilmesini istedik. Tüm çalışanların aldığı ücretin hakkaniyet ölçüsünde eşit olmasını istedik. Bu talebimizi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dile getirdik. Sağlık-Sen olarak komisyona katılarak, önerilerimizi içeren raporu sunduk. Yasalaşma sürecinin de takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

“Nöbet Ücretleri Artırılmalı”

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması noktasında büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Durmuş, “Sağlıkta istihdam artırılmalı. Nöbet ücretleri en az 1 saatlik mesaiye denk gelecek şekilde artırılmalı, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmeli. Aynı zamanda tavan ücretler artırılmalı. Önümüzdeki dönemde bunlar için mücadele ederek, teşkilattan aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.