Kamuda görev yapan sözleşmeli personellerle ilgili Sağlık Sen olarak beklentilerinin iş barışını sağlayacak düzenlemenin en kısa sürede yürürlüğe girmesi ve tüm sözleşmelileri kapsaması olduğunu söyleyen Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında sözleşmeli personelle ilgili durumun protokole yansıdığını hatırlattı.

Sözleşmeli personelle ilgili Memur Sen olarak yıllardır mücadele ettiklerini söyleyen Semih Durmuş, 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi süreli ve süresiz sözleşmeler ile vekil ebe, hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı çalışanları gibi tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Durmuş açıklamasında geçici personel statüsünde 4C olarak çalışırken 4B’ye geçirilen kamu personellerinin 4C’deki hizmet sürelerinin dikkate alınması gerektiğini ve eğitim durumlarına uygun kadrolara geçirilmelerini de istedi.

Çalışma barışına da dikkat çeken Semih Durmuş, çalışanlar arasında birbirinden çok farklı ekonomik, özlük ve sosyal haklara sahip sözleşmeli türlerinin bulunduğunu söyleyerek kamuda yaşanan keşmekeşliğe neden olan ve çalışanların huzursuzluğuna sebep olan sözleşmeli istihdam türlerine son verilerek tüm personelin kadroya geçirilmesi gerektiğini yineledi.