6. dönem toplu sözleşme kazanımları hakkında Bilecik Sağlık Sen Delegelerine açıklamalarda bulunan Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş, memur Sen’in mücadelesiyle toplu sözleşme ikramiyesinin artırıldığını söyledi.

Toplu sözleşme ikramiyesinin artırılmasının sendikal mücadeleyi değerli hale getirdiğini ifade eden Durmuş, her 6 ayda bir kamu çalışanlarına yapılan zamlarla bu oranın daha da artacağını ifade etti.

3600 ek göstergenin Memur-Sen’in kazanımı olduğunu söyleyen Durmuş, “Yıllardır vaat olan bu talep artık kazanıma döndü. TBMM’de yasalaştı ve 2023 yılında yürürlüğe girecek. Bu konuda genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıflarında çalışan arkadaşlarımızın bir mağduriyeti söz konusu. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının 6-7 yılda düzensiz olarak yapıldığını belirten Durmuş, “6. Dönem Toplu Sözleşme ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının iki yılda bir yapılmasını sağladık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sınavları yaptı. Sağlık Bakanlığı ile de 2023’ün ilk çeyreğinde sınavların yapılması için mutabık kaldık. Sınava ilişkin takvim bir an önce yayınlanmalı” şeklinde konuştu.