Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan 5. Olağan Genel Kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş katılarak delegelere bir konuşma gerçekleştirdi.

Genel kurula hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının pandemiyle birlikte derinleştiğini söyledi.

Durmuş, enflasyon karşısında maaşların giderek eridiğine vurgu yaparak, “Ücret adaletsizliği her geçen gün derinleşiyor. Kamu çalışanlarının alım gücü düştü. Toplu Sözleşme masasında bu kayıpların giderilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

“Hakkaniyet Esaslı Yeni Bir Model Hayata Geçirilmeli”

Ek ödeme sisteminde adalet ve hakkaniyetin sağlanamadığına dikkat çeken Durmuş, “Can yakan, alın terini yok sayan bu sistemin yerine, ek ödemelerin hastane bütçesinden değil, merkezi bütçeden karşılandığı yeni bir modele geçilmesini istiyoruz. Bir an önce hakkaniyet esaslı yeni bir ek ödeme sistemi hayata geçirilmeli” diye konuştu.

“Bu Teşkilat Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Gür Sesidir”

Durmuş, Sağlık-Sen teşkilatlarının her koşulda çalışanların yanında olduğuna vurgu yaparak, “Bu teşkilat 26 yıldır sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gür sesidir. Erdemli ve onurlu duruşuyla haksızlıkların ve adaletsizliklerin karşısında durdu, durmaya da devam ediyor. Bu sebeple Çanakkale’de davamızın yükünü omuzlayan şubemizin yönetim kurulundaki arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.