Yaptığı basın açıklamasında, 2021 yılı için belirlenen asgari ücret artışını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Asgari ücretin daha çok artırılmasını arzu ediyoruz. Çünkü asgari yaşam düzeyinin yukarı çıkarılması gerekiyor. Türkiye'de insanların gelir düzeyleri belli gruplarda düşük. Bu grupların insanca yaşayabilecekleri, ailelerinin rahatlıkla yaşayabileceği bir seviyeye çıkartılması gerekiyor. Asgari ücrete yapılmış zammı da bu şekilde yerinde buluyoruz" ifadelerini kullandı.

“Sağlık Çalışanlarına Yönelik Düzenleme Yapılmalı”

Sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığını alabilecekleri bir düzenlemenin zorunlu hale geldiğini dile getiren Durmuş, “Asgari ücret artırıldı ancak sağlık çalışanlarının maaşları eriyor. Sağlık çalışanlarının gelirlerinin süreç içerisinde eridiğini, döner sermayeye bağlı kayıplarının her geçen gün arttığını, dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik bir düzenlemenin mutlak suretle yapılması gerektiğini söylüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

“Döner Sermaye Limitleri Artırılmalı”

Döner sermaye limitlerinin yukarıya çekilmesi ve aynı hizmet kolunda çalışan kişilerin aynı düzeyde ücret almasıyla döner sermaye sistemindeki adaletsizliğin ortadan kalkacağını belirten Durmuş “Hemşireler farklı hastanelerde farklı ücretler alıyor. Örneğin iki dahiliye uzmanı farklı hastanelerde çalışıyor olmalarından dolayı aynı ücreti alamıyorlar. Çalışanlar arasında makasın açılması, çok farklı ücretlerin alınması doğru değil. Eğitimleri aynı, statüleri aynı, hizmetleri aynı olan, eş değer hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları ekonomik, sosyal, özlük hakları açısından da eşit olmalıdır. Bu şekilde sağlık çalışanlarının mağduriyetlerini bir nebze olsun giderebiliriz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman bunu savunuyor ve dile getiriyoruz"  diye konuştu.