Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş sosyal medyadan yaptığı açıklamda 'Sağlık çalışanlarının 2019'dan kalan izinlerinin yanmaması ve 2021'e aktarılmasıyla ilgili daha önce yaptığımız başvurunun takipçisiyiz. Yıllık izinlerin pandemi nedeniyle durdurulması, sağlık çalışanlarının yıllık izinlerine bağlı bir mağduriyete sebep olmamalıdır." dedi. 

Semih Durmuş 19 Haziran'da yaptığı paylaşımda "Salgın nedeniyle sağlık çalışanlarının 2019 yılından kalan izinlerinin 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle iptal edilmemesi için Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuruda bulundu." açıklamasını yapmıştı.

19 Haziran'dan bu tarafa 4 ay 9 gün geçmesine rağmen hem Sağlık Bakanlığı hem de  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından sağlık çalışanlarının 2019'dan kalan yıllık izinlerinin 2021'de iptal olmayacğaı yönünde bir düzenleme yapılmadığı öğrenildi.

Öte yandan dün Memur Sen tarafından düzenlenen "“İnsanlığın İnançlarını Hedef Almak Özgürlük Değil, Küstahlıktır”" mitingine katılan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Ali Yalçın ile beraber basın açıklaması yaptı.