Sağlık Genel Başkanı Semih Durmuş Ülke Tv'de yaptığı açıklamada, Vazife Malulluğu yani sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle vefat etmeleri durumunda şehit sayılmaları yönünde önemli açıklamalarda bulunarak, " covide bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybetmiş olan sağlık çalışanlarımız vazife malulluğu statüsünde sayılıp şehitlerin sahip olmuş olduğu hakların hepsine sahiptirler" dedi.

Genel Başkan Semih Durmuş açıklamasında, "vazife malulluğu dediğimiz aslında 5510 sayılı kanunla beraber uygulamaya girmiş, vazifesini yaparken, görevinin başında görevine bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybeden veya çalışma gücünü belli bir oranda kaybeden insanların belli ücret almalarıdır. Bunlara yönelik bir takım haklar verilmiş. Bu kamuoyunda şehit olarak tanımlanır ama mevzuaattaki karşılığı vazife malulluğudur, hak malulluğudur."

"Yani bir kişi görevini yapıyorken görevine bağlı sebeplerden hayatını kaybediyorsa eşinin maaş alması, çoluk çocuğunun kredi alması, şehitlerin faydalanmış olduğu bütün haklardan faydalanması, bir yakınının işe girmesi, 30 yıl çalışmış gibi 30 yıl çalışmış gibi emekli tazminatını alması gibi birçok hakları var. Faizsiz kredi çekmek, konut kredisi çekmek gibi ulaşım haklarından indirimli faydalanması gibi bir çok hakları var."

"Bugün Covid-19'a bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybetmiş olan arkadaşlarımızda bu haklardan faydalanacaklardır.Bu konuda kamuoyunda bir kafa karışıklığı, bir zihin karışıklığı var. Biz SGK Başkanımızı bu konuda ziyaret ettik. Onunla yapmış olduğumuz görüşmede bu konuya ait tereddütleri kendisine aktardığımızda bugün covide bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybetmiş olan sağlık çalışanlarımız vazife malulluğu statüsünde sayılıp şehitlerin sahip olmuş olduğu hakların hepsine sahiptirler. " dedi.

Editör: Haber Merkezi