Sağlıkta dönüşümü başlatan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a teşekkür eden Durmuş, bugün covid'de Türkiye bu kadar başarılı olmuşsa zamanında onların attığı temellerin büyük etkisi var dedi. 

SEMİH DURMUŞ: SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET UYGULAYANLAR ARTIK TUTUKLU OLARAK YARGILANIYOR

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çok azalacağını düşünüyorduk ancak her türlü tedbirin alınmasına rağmen sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hız kesmiyor diyen Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "En son Meclis'te yapılmış olan düzenlemeyle beraber sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezaları arttırıldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bir kamu davası hüviyetine çevrildi. Artık tutuklu olarak yargılanıyor, beyaz kod uygulaması uygulandı, bedava avukatlık hizmetleri veriliyor ama bunlara rağmen sağlıkta şiddet istenilen düzeyde yavaşlamadı " dedi. 

SEMİH DURMUŞ: SAĞLIK ÇALIŞANLARI İNSANLARA HAYAT BAHŞETMİYOR!

Sağlıkta şiddetin artmasıyla ilgili konuşmasına devam eden Durmuş, "sağlık çalışanları insanlara hayat bahşetmiyor, biz insanları hayata bağlayabilmek için elimizden gelen türlü riski alıyoruz, her türlü bilgimizi ortaya koyuyoruz ama yani Allahın bize vermiş olduğu öyle bir yetki yok ki insanlara hayat bahşedebilesiniz..." dedi. 

DURMUŞ: BU İNSANLARI REHABİLİTE ETMEK GEREKİYOR!

"Hasta yakınları genelde hemşirelere, sağlık memurlarına hastayla alakalı bilgi soruyorlar. Sağlık çalışanlarının hemşirelerin hastayla alakalı doğrudan hasta yakınına bilgi verme yetkisi yok" diyen Semih Durmuş, "yanlış kişiden yanlış bilgi isteniyor. Olumlu veya olumsuz bir şey söylendiğinde bu bu sağlık çalışanının ebenin hemşirenin karşısına daha sonra sorun olarak doğuyor... Neticede şiddet uygulayan da bizim vatandaşımız, biz bu insanları eğiteceğiz, kaldırıp atamayız, asamayız, bizim insanlarımız, bunları rehabilite etmek gerekiyor mutlaka " dedi.

DURMUŞ: ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIZIN DERS VERİYORKEN Kİ ÇOCUĞUNUN İKİ SAATİNİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ...

Durmuş konuşmasının devamında, "Bir öğretmen arkadaşımızın ders veriyorken ki çocuğunun iki saatliğini düşünüyorsunuz. Sağlık çalışanlarının %36'sı karı koca çalışıyor ve çocuklarını bırakabilecekleri hiç bir yer yok. Ne kreşler açık, ne okullar açık, ne yaşlı anne babalarına bırakabiliyorlar. Dönüşümlü çalışıyorlar, ayın 20 günü 25 günü birbirini görmeyen karı kocadan bahsediyorsunuz, annesiyle babasını bir arada görmeyen çocuktan bahsediyorsunuz... Avrupa'da yurt dışında sağlık çalışanlarının bakımı ile alakalı kreşler var. Bizim şehir hastanelerinde 15 bin kişi çalışıyor, çocuklarını bırakabilecekleri, 24 saat esaslı kreş yok" dedi.