İlkeli ve tarafsız haber yayıncılığı anlayışımız gereği Semih Durmuş'un açıklamalarını 15 Mart günü "Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş, İLKHA’ya Açıklamalarda Bulundu!" başlığı ile haberleştirmiştik. Okumak için tıklayınız.

Röportajın başında dikkat çeken diyaloglar olduğu için videonun tamamını alt yazılı hazırlayarak sağlık çalışanlarının bilgisine sunduk. Amacımız ne Semih Durmuş'u aklamak ne de söylemediği sözler üzerinden karalamak. Başta döner sermaye olmak üzere bazı çelişkili açıklamalarını da ilk duyuran, kamuoyunun bilgisine sunan saglikpersonelihaber.net bu olayda da sadece gerçekleri sağlık çalışanlarının bilgisine sunuyor. 

İŞTE O VİDEO:

Ancak bazı haber sitelerinde yukarıda tamamını alt yazılı şekilde verdiğimiz video hakkında "Sağlık-Sen Genel Başkanı Mikrofonu Açık Unuttu: "Eylem Yapacağız Ama Bir Şey Çıkmaz!" diyerek Skandala İmza Attı" başlığı ile haber yaptılar. Haberde "Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih DURMUŞ haber ajansına verdiği röportaj sırasında Mikrofonu Açık Unuttu: "Eylem Yapacağız ama Bir Şey Çıkmaz!" diyerek Skandala İmza Attı. Skandal sözler ajansın mikrofonları tarafından da kaydedlldi." ifadelerine yer verildi.

Ardından şu video paylaşıldı;

Videonun tamamını dinleyenler fark edecekler ki "Eylem Yapacağız Ama Bir Şey Çıkmaz" sözünü Semih Durmuş söylemiyor.

İLKHA HABER AJANSIDA AÇIKLAMA YAPTI

"Durmuş'un aleyhine propaganda malzemesi yapılan sözler 2 ayrı cümlenin kesik-kopuk halidir. Videoya dikkatli bakılırsa ses tonu, ortam sesi ve çekilen detay görüntüleri değiştiği görülmektedir." denilen açıklamanın devamında ise kaşık seslerinden anlaşılmayan sözlere açıklık getirildi. İLKHA haber ajansı o sözler için; "Kayda giren cümleler şu şekilde;

"1. Cümle: ‘Başkanlar kurulu toplantısı yapıyoruz. Başkanlar Kurulu toplantısından sonra bir dizi basın açıklamalarımız, eylemlerimiz olacaktır.' 2. Cümle: ‘Biz daha önce birkaç kere eylem kararı aldık ancak araya ülke gündemini etkileyen sınır ötesi harekatlar, depremler ve son olarak pandemi gibi olaylar girince bunları gerçekleştiremedik.’ ‘İnşallah başka bir şey çıkmaz. Ne zaman niyetlensek başımıza bir iş geldi.' şeklindeydi." açıklamasında bulundu.