Sağlık Sen Bursa Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulunda delegelere karşı bir konuşma yapan Semih Durmuş, doğrudan çalışanların cebine girecek taleplerle toplu sözleşme masasına oturduklarını ifade etti.

Sağlık Sen Bursa 6. Olağan Genel Kurulunda yeniden başkan seçilen Gökhan Yünkül güven tazelerken, Genel Kurula Ak Parti Milletvekilleri ve i yöneticileri katıldı. Sağlık Sen Genel Merkez yöneticileri katıldı.

Bursa’da delegelere karşı bir konuşma yapan Genel Başkan Semih Durmuş, sendikal mücadelenin en önemli unsurunu birlikte hareket etmek olduğunu aktardı.

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarına değinen Durmuş, 2019 yılındaki toplu sözleşmede ortaya koydukları net duruş sayesinde 2021 yılındaki toplu sözleşmede önemli kazanımlara imza attıklarını dile getirdi. Ne istediğini bilen, doğrudan çalışanların cebine girecek ve tüm çalışanları etkileyecek taleplerle masaya oturduklarını kaydeden Durmuş, 6. Dönem Toplu Sözleşmede 22 önemli kazanıma imza attıklarını dile getirdi. Durmuş, “Kuruş sendikacılığı değil duruş sendikacılığı misyonuyla mücadele ediyoruz. Sadece eleştirmiyor, çözüm önerilerini de ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

“Köklü Çözümler İçin Önemli Bir Duruş Sergiledik”

Sağlık çalışanlarının birçok sorununu çözüme kavuşturduklarını kaydeden Durmuş, performansa dayalı adaletsiz ek ödeme sistemine son verilmesi için büyük mücadele ettiklerini söyledi. Her platformda her fırsatta çalışma barışına zarar veren bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini anlattıklarını dile getiren Durmuş, “Çözüm önerilerimizi tüm muhataplara ilettik. Aynı işi yapan ama farlı iki hastanede hizmet veren çalışanların birbirinden farklı ücret almasının kabul edilemez olduğunu anlattık. Yeni yönetmelikle birlikte bu sorun çözüme kavuştu” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının köklü çözümü için önemli bir duruş sergilediklerini de dile getiren Durmuş, “Sağlık Bakanlığı’nın Ek Ödeme Yönetmeliği ile önemli düzenlemeler yapıldı. Ancak, düzenlemelerin eksik ve adaletsiz yönleri var. Bunun için itirazlarımı yaptık” diye konuştu.