Mehmet Akif İnan Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Suriye’nin İdlip bölgesinde inşa edilen Mehmet Akif İnan Mahallesi, Mayıs ayında hizmete girmişti.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık Genel Başkanı Semih Durmuş ile beraber açılışa katılarak Sureyelilerin sevincine ortak olmuştu.

Briket evlerin açılışında Suriyelilerin sevincine ortak olan Ali Yalçın ve Semih Durmuş’un o anlarına ait görüntüler sosyal medyaya düştü. Görüntüleri izleyen sağlık çalışanları açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiklerini, memurun kan ağladığını ifade ederek, Memur Sen ve Sağlık Sen’in Suriyede priket ev dağıtmasını eleştirdiği görüldü. Abdurrahman Aktürk isimli bir twitter kullanıcısı, “Sendikacılık böylesini görmemişti.” diyerek tepki gösterdi.

SÇS Genel Başkanı Menderes Özer ise “Sağlık çalışanları maaşlarının büyük bölümünü kiraya ayırıyor. Kira yardımı yapılması kaçınılmaz olmuştur. Yetkili sendikayı soracak olursanız onlar ev sorununu çözdüler ama başka yerde .” diyerek görüntülerdeki Durmuş’u eleştirdi.

Memur Sen tarafından İdlib’e 50 binden fazla konutun yer aldığı Kemmune yerleşkesi yaptırılmıştı. Yerleşke içerisinde Mithat Sevin Okulu, Bayındır Memur-Sen Necmettin Erbakan Cami, Büşra İnan Parkı ve 400 briket evin yer aldığı öğrenildi.