Sağlık-Sen Isparta Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan toplantısı Genel Başkan Semih Durmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı da teşkilat mensuplarına hitap eden Durmuş, geçmişten bugüne birçok kazanımda Memur-Sen’in imzası olduğuna dikkat çekti. Kamu çalışanlarının çözülmeyi bekleyen birçok sorunu olduğunu belirten Durmuş, “Özlük haklarının iyileştirilmesinden sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi öncelikli çözülmesi gereken taleplerimiz var. Bu taleplerimiz gayet makul talepler. Biz alın terimizin karşılığından başka bir şey istemiyoruz. Memurlarımızı mağdur eden sorunların son bulması için mücadele ediyoruz. Yetkililer, devletin temel taşı olan memurlarının mağduriyetini gidermeli, onların memnuniyetini sağlamalıdır” diye konuştu.

“Sorunlar Çözülmeden Memnuniyetten Bahsedemeyiz”

Türkiye’nin sağlık alanında önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Durmuş, sağlıkta büyük dönüşümler yaşanırken sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının beklentilerini dile getiren Durmuş, “Döner sermaye adaletsizliğinden aşırı iş yüküne kadar birçok sorun çözüm bekliyor. Bu sorunların çözülmesi için yetkililer adımlar atmalı. Söze dökülen vaatler artık somut hale gelmeli ki çalışanların yüzü gülsün. Bu sorunlar kronik hale gelmeden biran önce çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Ozan: Sorunlar Örgütlü Güçle Çözülür

Burdur Şube Başkanı Mehmet Faruk Ozan, Burdur’da sağlık çalışanları için mücadele ettiklerini belirterek, “İlimizde sağlık çalışanlarının bir sorunu olduğunda ilk biz koşuyoruz. Sorunların ancak örgütlü gücümüzle çözeceğimize inanıyoruz. Bu inançla fedakâr çalışan arkadaşlarımızın emeğinin hakkını alması için mücadele ediyoruz” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan’ın yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.