Sağlık-Sen Adana ve Gaziantep Şubelerinin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda sendikal gündeme ilişkin bilgiler veren Genel Başkan Semih Durmuş, Memur-Sen olarak kamu çalışanlarının maaşlarında iyileştirme yapılması için mücadele ettiklerini söyledi.

Durmuş, “6. Dönem Toplu Sözleşme ile sağlık çalışanları özelinde sabit ek ödemenin yüzde 20 oranında artırılması gibi önemli kazanımlar elde ettik. Ancak son aylarda yaşanan ekonomik dalgalanmadan dolayı alım gücünü ve refah seviyesini yükseltecek bir iyileştirme talebimizi her platformda dile getiriyoruz” diye konuştu.

“İlave Zam Yapılması Talebimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İlettik”

Sağlık çalışanlarıyla birlikte tüm kamu çalışanlarına ilave zam yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini hatırlatan Durmuş, “Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle asgari ücrete yapılan yüzde 50 artış önemli bir adım oldu. Ancak bu ekonomik sıkıntılardan toplumun tüm kesimleri gibi pandemi sürecinin kahramanı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızda son derece olumsuz etkilendi, ücretleri eridi. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız görüşmede ilave zam yapılması talebimizi dile getirdik. Ekonomik dalgalanmanın verdiği zararı telafi edecek ek zam istedik. Ayrıca, üzerinde çalışılmaya başlandığı duyurulan sağlık çalışanlarının ücretlerine yönelik yapılacak düzenlemenin de en kısa sürede Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vergi Muafiyeti Önemli Bir Adım Ancak Gerçek İhtiyaç Ek Zam”

Kamu görevlilerine yönelik vergi muafiyeti düzenlemesine de değinen Durmuş, “Vergi muafiyeti için atılan adımlar önemli. Ancak ekonomik getiri açısından tek başına kesinlikle yeterli değil. Zira kamuoyunda zikredilen rakamlar gerçeği yansıtmamakta, düzenleme kayda değer bir ücret artışına sebep olmamaktadır. Dolayısıyla ek zam talebimiz geçerliliğini ve önemini korumaktadır” diye konuştu.

Toplantıya, Aksaray Şube Başkanı Rıfat Kaya, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Kayseri Şube Başkanı Hasan Keser, Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Niğde Şube Başkanı Ebuzer Doğan, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet ve Sivas Şube Başkanı Muhittin Musaoğlu da katıldı.