Sağlık-Sen Aydın, İstanbul 1 No’lu, İstanbul Üniversiteler ve İstanbul 6 No’lu (AÇSHB) şubeleri tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’nda Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, teşkilat mensuplarına hitap etti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının pandemiyle birlikte birçok sorunla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Durmuş, siyasi iradenin çalışanların sorunlarına duyarsız kalmaması gerektiğini kaydetti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerinin eridiğini söyleyen Durmuş, “Pandemiyle mücadele sürecinde sosyal hizmet çalışanlarımız 10-14 günlük karantina ile çalıştı. Sağlık çalışanlarımız zaten cephenin en ön safında. Bu mücadeleyi görmezden, duymazdan gelmek en başta verilen mücadeleye zarar verir. Yaşanan hak kayıplarının, adaletsizliklerin ve hakkaniyetsizliklerin önüne geçmek siyasi iradenin asli görevidir” diye konuştu.

“Sağlık Çalışanlarının Yüzde 80’ninden Fazlası Tükenmişlik Hissi Yaşıyor”

Sağlık-Sen’in yaptığı saha araştırmalarına göre sağlık çalışanlarının motivasyonlarının düştüğünü ifade eden Durmuş,“ Döner sermaye adaletsizliği, ağır iş yükü ve şiddet gibi sorunlardan dolayı sağlık çalışanlarının yüzde 80’ninden fazlası tükenmişlik hissi yaşıyor. Bu durum sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarına zarar veriyor. Sağlık-Sen teşkilatı olarak bu sorunların çözümü için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Mücadelemiz; Adalet, Eşitlik, Hakkaniyet Mücadelesi

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Sağlık-Sen’in 1995 yılından bu yana istikametten şaşmadan mücadelesini sürdürdüğünü dile getirerek, "Bizler mücadelemizi her alanda sürdürüyoruz. Hem sahada hem masada sorunlarımızı gür şekilde haykırıyoruz. Bu tek başına yapılabilecek bir iş değildir. Bunu yaparken 250 bini aşkın üyemizin ve 700 bini aşkın sağlık çalışanımızın haklarını düşünüyoruz. Kurulduğumuzda hangi değerlere sahipsek bugünde aynı değerlerin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz.  Bizim mücadelemiz; adalet, eşitlik, hakkaniyet, emek ve alın teri mücadelesi" diye konuştu

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Bu Mücadele Amacına Ulaşacaktır

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise Sağlık-Sen’in büyük bir sorumluluk bilinciyle mücadele ettiğini söyleyerek, “Sağlık-Sen teşkilatı yaşanan adaletsizliklere karşı mücadelesini hem sahada hem de masada sürdürüyor. İllerde şube yöneticilerimiz, Ankara’da genel merkez yöneticilerimiz sorunların çözümü için gece gündüz çalışıyor. Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.