Sendikası’nın Sivas Şubesi Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Genel Başkan Semih Durmuş, toplu sözleşme stratejilerini değiştirdiklerini belirterek mevzuat departmanına önem verdiklerini ve bu departmanın çok iyi olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

“Mevzuat Ekibimizle Gece Gündüz Çalışıyoruz”

Diğer toplu sözleşme dönemlerinde masaya 250 taleple gidildiğini ancak 6. dönem toplu sözleşme masasına 40 taleple giderek masadan 22’den fazla önemli kazanımla kaldıklarını söyleyen Semih Durmuş, “mevzuat ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Sağlık Çalışanları Özlük Hakları Kanunu Kapsayıcı"

Performans sisteminin revize edilmesi gerektiğini açıklayan Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili çıkan kanunun kapsayıcı olmasının önemli olduğunu açıkladı. Yıllardır dile getirdiğimiz sorunların tümü kanun içinde var diyen Semih Durmuş, yönetmelikle bu kanunun içinin boşaltılmaması gerektiğini ifade etti.

“Sağlık Çalışanlarına Gece Tazminatı Ödenmeli”

Durmuş, “Nöbet ücretleri en az 1 saatlik mesaiye denk gelecek şekilde artırılmalı, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmeli. Önümüzdeki dönem bu konular için mücadele edeceğiz” dedi.