Sağlık-Sen Amasya, Çorum ve Tokat Şubelerinin beraber düzenlediği İl Divan toplantısı Yozgat’ta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  Toplantıda teşkilat mensuplarının sorunlarını dinleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının birçok sorunu olduğunu belirterek, “Sözleşmeli personel uygulamasından istihdam yetersizliğine, döner sermaye adaletsizliğinden icap nöbeti ücretlerinin verilmemesine kadar önemli sorunlar çözüm bekliyor. Bu sorunlar çalışanları gerçek manada mağdur ediyor. Biz yetkililere her fırsatta bu sorunların oluşturduğu mağduriyeti anlatıyoruz. Ama karşımızda sahanın sorunlarından habersiz ve ilgisiz bürokrasi ile karşılaşıyoruz. Sorunların çözümü sürekli el değiştiren bürokrasiyle olmaz. Eğer çözüm istiyorsak kalıcı bürokrasiyi sağlamamız gerek” şeklinde konuştu.

“Emeğin Nasıl Savunulacağını Herkese Gösterdik”

Sağlık-Sen’in kuruluşunun 25’inci yılı olduğunu hatırlatan Durmuş, çeyrek asırlık bir davanın omuzlarında olduğunu belirtti. Durmuş devamında şunları kaydetti: “Mehmet Akif İnan ağabey ve bir avuç arkadaşının Anadolu topraklarına saçtığı tohumlar bugün Memur-Sen’i Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum kuruluşu haline getirdi. Hak mücadelesinin nasıl yapılacağını, kendi değerlerimizle emeğin nasıl savunulacağını herkese gösterdik. Kendi medeniyet değerlerimizle yaptığımız sendikal mücadeleyle kazanımların adresi olduk. Emeği, hakkı ve adaleti savunurken dünya üzerinde yaşanan zulümlere de tepkisiz kalamazdık, kalmadık. İşte bizim davamızın temelleri bunlar üzerine kuruludur.”

Amasya Şube Başkanı Eliaçık: İdareciler Keyfi Uygulamalara Son Vermeli

Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının yüksek bir fedakarlık örneği göstermesine rağmen aynı özverinin özlük ve ekonomik hakların iyileştirilmesi hususunda gösterilmediğini söyledi. İdarecilerin sağlık çalışanlarının memnuniyeti için çaba sarf etmesi gerektiğini dile getiren Eliaçık, idarecilerin keyfi uygulamalara son vermesi gerektiğini söyledi.

Çorum Şube Başkanı Saatci: Özlük Haklarda İyileştirmeler Yapılmalı

Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci’de, sağlık çalışanlarının sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini dile getirdi. Saatci, devamında şunları kaydetti. “Böylesine zor şartlarda 7/24 acil sağlık hizmeti sunmaya çalışan, fiziksel olarak da yoğun güç harcayan paramediklerin ve ambulanslarda görev yapan sağlık personelinin, mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır.”

Tokat Şube Başkanı Mantar: Ortak Akla Önem Veriyor

“Sahada başarı varsa bu başarı ekip başarısıdır” diyen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, “Çalışmalarımızda her zaman ortak akla önem veriyoruz. Ben değil, biz olmanın başarımızdaki en önemli yapı taşı olduğunu biliyoruz. Sağlık-Sen ailemize her gün yeni üyeler kazandıran veya kazandırmak için büyük gayret gösteren tüm arkadaşlarımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan ve Şemsettin Karadoğan’ın yanı sıra Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.