Sağlık Sen Kütahya Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu için seçim süreci başladı. Ancak mevcut yönetiminin tüzük dışı, usulsüz ve keyfi seçim süreci uygulamaları seçim adaletini ve demokrasisini etkilediği belirtildi.

BASKIN SEÇİM SÜRECİ BAŞLATILDI

Seçim sürecine daha varken baskın şekilde seçim sürecine çıkıldığı, bu süreçte de usulsüzlükler ardı sıra geldiği söyleniyor. Delegelik başvuruları alınırken hangi kurumdan (hastaneden) ne kadar delege seçileceği belirtilmemiş, delegeler başvurularını yaptıktan sonra kendilerine avantaj oluşturacak şekilde liste yayınlandığı ileri sürüldü.

HASTANE USULSÜZ BÖLÜNEREK ÜYE SAYILARIYLA OYNANDI

Öyle ki tüzük gereği aynı mutemetlikten maaş alan kurumların aynı liste ve sandıkla seçime çıkılması gerekirken, Kütahya ilinin merkezde tek hastanesi olan KSBÜ EVLIYA CELEBI E.A.HASTANESI usulsüz şekilde bölünüp, yönetimin kendi adayının çok olduğu yerlerdeki sayılarla oynandığı, bu şekilde de kendilerine avantaj oluşturulmaya çalışıldığı belirtiliyor.

DELEGE ADAYLARININ DİLEKÇELERİ YOK SAYILDI

Mevcut yönetimin karşısında olan ve Kütahya da değişim isteyen delege adaylarından duruma itiraz edildiği ancak dilekçelerine cevap vermek yerine apartopar delege seçimine çıkıldığı diğer iddialar arasında.

OY KULLANMA SÜRESİ 1 SAAT OLARAK BELİRLENDİ

Seçim sürecinde de hangi kurumda ne zaman seçime çıkacağı saklandığı söylenirken, bildirilen bir kaç yerde de seçim için oy kullanma süreleri 1 (bir )saat gibi komik sürelerle, üyeye sen seçime gelme, oy verme demek istendiği açıklandı.

Editör: Haber Merkezi