Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sağlıktaki yüksek maaşlı yöneticilerin nasıl belirlendiğini sorarak sorumluluk makamındaki kişilere “kul hakkını” hatırlattı.

KPSS sınav sistemindeki usulsüzlüğün insanların hayatını nasıl etkilediğine değinen Genel Başkan, mülakat sisteminin de aynı şekilde insanların hayatını etkilediğini söyledi. Demircan, sağlıktaki yönetici atamalarına atıfta bulunarak, yüksek maaşlı bu yöneticilerin nasıl belirlendiğinı sordu.

KPSS?, Mülakat?,

İki kavramın da sağlıkta yönetici atamalarında kriter olmadığını ima eden Demircan, sağlıkta yönetici atama sisteminin kul hakkının dibi olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanlığı’nın derhal bu sisteminden vazgeçmesi gerektiğini belirten Demircan, şeffaf bir şekilde görevde yükselme sisteminin uygulanması gerektiğini söyleyerek durumu tüm çalışanların takdirine sunduğunu açıkladı.


*Togan Demircan - Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı 

saglikpersoneliHABER.NET Notu: Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı'nın yerinde ve doğru tespitlerle ele aldığı sağlıkta yüksek maaşlı yöneticilerin nasıl belirlendiğini aslında tüm sağlık çalışanları çok iyi bilmektedir. Kimi zaman bir Milletvekili’nin, kimi zaman bir Bakan’ın, kimi zaman bir İl Başkanı’nın, kimi zaman bir Gençlik Kolları Başkanı’nın yada sendika Başkanı’nın dostu, akrabası, kankası olmak bu makamlara gelmek için yeterli kriter oldu uzun zamandır.

Ankara’da ise bir Genel Müdür’ün arkadaşı veya eşi olmanın yada Bakanlıkta Özel Kalem’de çalışan Eş’in Kocası olmanın bir hastaneye müdür, müdür yardımcısı olmanın tek kriter olduğu sahada alın teriyle çalışan personelin açık ve net bildiği durumlar arasında.