Tabip Odası açıklamasında; öldürülen hekimin anısına sahip çıkmak ve sağlıkta şiddeti protesto etmek için 7 Temmuz tarihinde Çapa Hastanesinden sağlık müdürlüğüne yürüdüklerine işaret edilerek” ülkede Devlet Hastanesinde, devletin koruyamadığı bir doktorun kurşunlanarak öldürüldüğü hatırlatıldı.

Tabip Odası açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bir ülke düşünün ki; bir hekimin öldürülmesi sonrasında Tabip Odasının, Sendikaların çağrısıyla sağlıkta şiddete tepki olarak hekimlerin Sağlık Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşleri polis, kalkanları ve TOMA’ların saldırgan tutumları ile engellenmeye çalışılsın. Bir ülke düşünün ki; başka hekimler-sağlık çalışanları öldürülmesin talebiyle, ölen hekimin anısına saygı yürüyüşü yapan hekim ve sağlık çalışanlarına Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma açılsın”

“Soruşturma Başlatılan Meslektaşlarımızı Yalnız Bırakmayacağız”

7 Temmuz yürüyüşü nedeniyle C. Savcılığınca haklarında soruşturma başlatılmış olan ve Emniyet Güvenlik Şubesi tarafından ifadeleri alınan; Dr. Mehmet Nazmi Algan, Dr. Osman Öztürk, Dr. Ali Haydar Temel, Dr. İbrahim Ertaş, Dt. Emre Kırmızıtaş, Berkay Duran, Dr. Bilal Biçimli, Cemal Bilgin, Erdal Güzel, Suat Okan, Zeynel Abidin Barut başta olmak üzere hiçbir meslektaşımızı ve ekip arkadaşımızı yalnız bırakmayacağız. Sağlık kurumlarında görevi başında saldırıya maruz kalarak hayatını kaybeden Dr. Edip Uğurcan Kürklü, Dr. Göksel Kalaycı, Dr. Ali Menekşe, Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Fikret Hacıosman, Dr. Ekrem Karakaya’nın yanına yeni hekim ve sağlık çalışanı isimlerinin eklenmesini engellemenin yolu bu saldırılara sessiz kalmamaktan, bu durumu olağan karşılamamaktan geçer. Bu nedenle yeni cinayetlerin yaşanmaması için sağlıkta şiddeti sessizce karşılamayacak, bu saldırıları kanıksamayacak, bu cinayetler bütünüyle sona erene kadar bütün demokratik kanallardan tepkimizi göstermeye devam edeceğiz! (Kaynak: İstanbul Tabip Odası)