Bugün sosyal medya hesaplarımızdan paylaştığımız sağlıktaki sendika sayıları ile ilgili paylaşımımıza sağlık çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Bilindiği üzere sağlık camiasında şu an yaklaşık 52 farklı sendika var. Yaklaşık diyoruz çünkü neredeyse ayda bir sendika kuruluyor. Ortalama bir üyeden 80 TL aidat alınıyor. Örneğin BİN üyesi olan bir sendika aylık olarak 80.000 TL gelir sağlarken bu rakam yıllık 960.000 liraları buluyor. Yani eski parayla 1 TRİLYONU bulan gelirleri ile sendika sayısı hergeçen gün artmaya devam ediyor.

Peki Sağlıkta Bu Kadar Sendika Olması Doğru mu?

Konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığımız paylaşımlara, sağlıkta sendikaya gerek olmadığını, hükümetin zaten memura kendi istediğini verdiğini savunanların yanında 10-15 tane sendikanın yeterli olacağını belirten sağlık çalışanları oldu.

Başka bir takipçimiz ise 7 kişi ile toplanarak bir sendika kurulduğunu, yeterli üyesi varsa ücretsiz izne ayrılanların ücretini üye aidatlarınıdan karşılandığını, bunun adına da profesyonel sendikacılık denildiğini belirtti. Aynı takipçimiz kurulan sendikanın yeterli üyesi yoksa ücretsiz izne ayrılamadığını bir nevi amatör konumnda olduğunu ancak o sendika yetkililerine de çalıştıkları kurumda bir masa bir bilgisayar verilerek emekli olmayı bekletildiklerini ileri sürdü.

Sendika sayıları ile ilgili bir başka görüşte ise; üye aydatını devletin ödememesi gerektiği, istifa ve üyelik işlemlerinin E-Devlet üzerinden yapılması gerektiği, sendika yönetici maaşlarının en yüksek üye maaşını geçmemesi gerektiği belirtilirken, bunların yapılmadığı durumda sendika ağalarının önüne geçilemeyeceği görüşü paylaşıldı.

Peki 1 TRİLYONLARI bulan BÜTÇELERLE bu kadar çok sendika olması hakkında sizin görüşünüz ne?

Aşağıdaki yorum bölümünden fikirlerinizi belirtebilirsiniz.