Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, yaptığı basın açıklamasında hükümetten seyyanen zam talebinde bulundu.

12 Mayıs hemşireler günü dolayısıyla, Kapaklı Devlet Hastanesi’nde düzenlenen kutlama programı öncesinde sağlık çalışanları eylemde bulundu. Sağlık personelleri, Sağlık-Sen’in organize ettiği eylemde kendilerine verilmek üzere seyyanen zam ücretlerinin ve 3600 ek gösterge taleplerinin yerine getirilme çağrısında bulunarak 1 dakika boyunca alkışlama eylemi yaptı.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz de, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında koronavirüs ile yaşanan mücadelede en ön safta bulunan sağlık çalışanları için döner sermaye sisteminin adaletsizliği dolayısıyla sağlık çalışanalrının mağdur olduğunu söyledi. Başkan Öksüz, “Milletimizin hizmetinde olan sağlık sisteminin ana omurgalarından bir tanesi olan hemşirelerimizin günü kutlu olsun. 12 Mayıs hemşireler günü ile 12-18 Mayıs hemşireler haftalarını Sağlık-Sen olarak en kalbi duygularımla kutluyor, saygıyla önlerinde eğiliyorum. Bizler biliyoruz, iki aydır evlatlarını görmeyip milletin sağlığı için hizmet veren arkadaşlarımız var.

Bu arkadaşlarımız ile ilgili bu özel günde farklı bir çalışma yapmak istedik. Bu çalışma farklı illerimizde de şube başkanlarımızla beraber yapıldı ilimizde de bir çok hastanede eş zamanlı olarak yürütüldü. Nedir bu farkındalık çalışması, yıllarca dualar aldık.Milletimizin duasını almak herkesin harcı değildir. En son pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımız kahraman olarak adlandırıldı ve çok mutlu olduk. Sayın bakanımızın nezdinde, belki sağlık camiasında ilktir tüm meclis tarafından sağlık çalışanlarımız alkışlatıldı ve gurur duyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği başta olmak üzere milletimizin desteği ile de balkonlardan alkışlandık ve onure olduk.Ama artık ötelenen yeni özlük haklar ile motive olmak istiyoruz” dedi.

“SEYYANEN ZAM TALEBİMİZ VAR”

Öksüz açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: Bizler biyolojik savaş olan Kovid-19 sürecinde cephenin önünde yer aldık. Yarın bu sürecin nereye gideceğini bilmiyoruz, farklı bir sıkıntılar olduğunda görev almaya, hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bugünün konusu değil, bugün dünyanın içinde bulunduğu durum 2. Dünya savaşından sonra tüm dünyayı bu kadar etkisi altına alan bir mücadele içerisinde olunmadı.

Hem dünyada hem de ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Şöyle bir durumumuz var bunu kamuoyunda sizler aracılığı ile paylaşmak istedim, pandemi süresi boyunca ek ödemelerin tamamının kurum gelirine bağlı kalmadan ödeneceği açıklaması yapıldı. Sanki kamuoyunda, bizlere ekstra para verilecekmiş algısı oluştu. Böyle bir şey söz konusu değildir. Her ay düzenli olarak alınması gereken ve sistemin adaletsizliği yüzünden pek çok kurumda alınamayan ve bizim maaşlarımızı diğer devlet memurları gibi tek kalemde almadığımız bir sistemde üç parça halinde ödeme alıyoruz.Bunun önemli bir bölümü kurumların gelirine bağlı olarak yapılıyor. Kurumlarımıza gerekmediği sürece pandemi gelmeyim çağrısı yaptık ve acil olmayan ameliyatlar iptal edildi ve doğru bir uygulama idi. Bundan dolayı gelirler düşük olacağından bu aradaki farkın merkezi bütçeden karşılanması için Bakanlığımız tarafından açıklama yapıldı.

Bu da çok yerinde alınmış bir karardır fakat dağılımında yine adaletsizlikler oldu. Üniversite hastanelerinde bununla alakalı sıkıntılar hala devam etmekte.Temizliğinden yöneticisine bir ekibin canı pahasına verdiği mücadele de ücret dağılımından hiç faydalanmayanlar oldu. İki ay geçtikten sonra merkezi bütçeden ödemeler kapatılacak yine kurum gelirlerine göre ödemeler olacak ve en az üç yada dört ay psikolojik bir normalleşme savaşı yaşanacak. Kurumlarımızda da 600 ila bin 200 TL arasında kayba uğrayacağız. Biz bu yüzden seyyanen zam talebinde bulunuyoruz. Tüm çalışanlarımıza en az bin TL olacak şekilde hükümetimizden bu talebimizi yerine getirmesini ayrıca hiçbir ünvan ve kadro ayrımı yapılmadan 3600 ek gösterge istiyoruz dedi.