Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; 28 Aralık 2021 tarihinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan olayın bir sendika tarafından gündeme taşındığı hatırlatılarak Başhekim Yardımcısı hakkında inceleme başlatıldığı vurgulandı. Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube olarak ilgili sendikanın konuyu basında bu kadar abartmasına karşı olsak da tekniker arkadaşlara yapılan hakaretler kabul edilemez denilen açıklamada, Bir Başhekim Yardımcısının "Down sendromluyu çevirsem bu ateli takar", "Sokaktaki iti çevirsem o bile yapar" gibi kullandığı ifadeleri kabul etmek yada "bir sinir ile söylemiştir" diyerek meşru hale getirmeye çalışmak doğru değildir denildi. 

BU SÖZLER YENİLİR YUTULUR CİNSTEN DEĞİL!

"Sokaktaki iti çevirsem o bile yapar" gibi sözlerin yenilir yutulur cinsten olmadığı vurgulanan açıklamada, Şube yönetimi olarak konuyu takip edeceklerini belirterek,"Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube olarak ilgili Başhekim Yardımcısını derhal istifaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli dört sağlık çalışanı, kendilerine “Sizin yaptığınız işi sokaktan down sendromluyu çevirsem o da yapar, hatta sokaktan iti çevirsem o bile yapar” dediğini iddia ettikleri Başhekim Yardımcısı M.İ. ile diğer Başhekim Yardımcısı C.S. ve Ortopedi Servis Şefi A.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mobbing davası açıldığını da söyleyen sağlık çalışanlarından İbrahim Algül, “Akciğeri sönmüş sağlık riski taşıyan arkadaşımızı Covid biriminde görevlendirdiler” dedi.

İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli dört protez ortez teknikeri Mustafa Cahit Kalemdar, İbrahim Algül, Bilal Akyol ve Burhan Sözkesen, Başhekim Yardımcıları M.İ. ve C.S.’nin yanı sıra Ortopedi Servis Şefi A.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.