Son birkaç yıldır sağlıkçıların ücretlerindeki kötüye gidişin faturası doğal olarak sendikalara kesiliyor. Bu faturadan en çok nasibi ise Sağlık-Sen alıyor.Ancak tüm istifalara rağmen Sağlık-Sen üye sayısını artırıyor ve yine 1. sırada.

Memurların elinde tepki vermek adına sadece sendikaları var. Kızıyorlar istifa ediyorlar, ikna ediliyor üye oluyorlar.  Genel hükümet politikalarına kızıp istifa edende var, bir işi halledildiği için üye olanda var. Sendikacı bir büyüğün dediği gibi sendikalar bir menfaat örgütüdür..

Sağlık Sendikalarının 2019 Yılı Üye Sayıları Açıklandı! haberimiz için tıklayınız.

SENDİKALARIN YANLIŞLARI

Sağlıkçıların en çok tepki verdikleri konuların başında sendikaların siyasileşmesi var. Ak Partililerin Sağlık Sen'e, MHP’lilerin Türk Sağlık Sen'e, Solcu ve Kürtlerin SES'e üye olması gerektiğine dair yazılı olmayan ama teamül kabul edilen bir gerçeklik var. Bu son derece yanlış ve çalışanlar arasında kutuplaşma yaratan bir durum. Bunu maalesef sendikacılar üye yaparken en acımasız şekilde kullanıyor. Sen bir kürtsün nasıl Türk Sağlık-Sen'e üye olursun, sen solcusun nasıl Sağlık-Sen'e üye olursun, sen muhafazakarsın nasıl SES'e üye olursun gibi...

BİR MESLEK DEĞİLDİR!

Sendika şube yönetim kurulu üyeliği, şube başkanlığı, genel merkez yöneticiliği, genel başkanlık bir meslek değil, geçici bir görevdir. 20-25 evet 25 yıldır Sendika şube başkanlığı yapanlar var. Koltuğa oturan kalkmak istemiyor. İnsanlar artık yeni yüzler görmek istiyor.  Sendika yönetimleri vizyon sahibi prezentabl kişilerden seçilmelidir. Bal tutan parmağını yalar diyerek yurtdışı görevlendirmelerine kendilerini göndermemeli, oturmasını kalkmasını bilmeli, sosyal medyayı şovmenlik için değil, sorumlu olduğu alan için kullanabilmeli, tehdit etmeyen, kişilerle uğraşmayan, kin gütmeyen, eleştirilere açık,  profesöründen hizmetlisine herkesi temsil edecek en az yüksekokul mezunu olan, en az yarısının kadın olduğu bir kesimden olmalılar. 

Bir koltukta 2 karpuz olmaz. Hem sendika yöneticilği hem sağlık tesisi yöneticiliğin artık modası geçmiş ve cılkı çıkmıştır. Bu durum üyelerde rahatsızlık uyandırmaktadır.

Sağlık sendikalarında hangi sendikanın kaç üyesi var? haberimiz için tıklayınız.

Lüks otellerde yapılan eğitim toplantılarına her seferinde aynı kişiler gitmemeli, geliri düşük ve sadece yılda 1 kere böyle fırsatı olan kişiler önceki dönemin adamı diyerek dışlanmamalıdır

SONUÇTA HÜKÜMET VAR

Siyasetin doğası gereği iktidar elindeki gücü paylaşmak istemez. Her ne kadar birbirleri ile entegre gibi görünsede her zaman bu 3 büyük sendika ile karşılıkları olan siyasi partiler aynı noktada buluşmayabiliyor.  Genel yetkili sendikanın haklı talepleri çoğu zaman karşılık bulamıyor. Çalışanlarda yetkili sendika isterse ''kesin olur'' diye bir algı var. Bu yanlış bir düşünce, iktidar kendi işine geleni yapar. Hesabına kitabına uyarsa hayata geçirir, sendikada vesile olur.