Konuyla ilgili Sağlık Sen Çanakkale Şubesi tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi: “Sosyal medya hesabından sağlık çalışanlarına hakaret eden bizce sözde akademisyenin(!) hakkında idari işlem yapıldı mı? Sağlık çalışanları adına Çanakkale Sağlık Sen olarak bu olayın takipçisiyiz. Skandal paylaşımın üstünden 15 gün geçti. ÇOMÜ Yönetiminde ses yok…Bizler sağlık çalışanları olarak arkadaşlarımızı yitirdiğimiz, annemizi-babamızı-eşlerimizi, çocuklarımızı göremediğimiz bir süreç yaşadık ancak hiç şikayetçi olmadık fedakarca canla başla görevimizi yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz.”

“HERHANGİ BİR İŞLEM BAŞLATTINIZ MI?”
“Çünkü bu iş bizim mesleğimiz ve mesleğimizi severek yapıyoruz. Bu özverili süreçte Çanakkale özelinde 10 bine yaklaşan genelde 700 bin sağlık çalışanı sevdiklerinden vazgeçerek görevini yaparken hakaret eden saygısız ne yapıyordu?Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sağlık çalışanlarına minnet duygularını, şükranlarını iletirken bu sözde akademisyen bu paylaşımı hangi amaç ve hangi ruh hali ile yapmıştır. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına algı yapıp hakaret edip söz söyleyen, bu düşünce ile nasıl akademisyen olduğu ise bizce tartışmalı olan bu kişi hakkında ÇOMÜ Yönetimi herhangi bir işlem başlattı mı?”
“Bu sağlık camiasına saygısızlıktır, İdareciler tarafından görmezden gelinmesi ise ayrı bir saygısızlıktır. Biga İBBF’de öğretim görevlisi olan kişinin sağlık çalışanlarına yönelik sarf ettiği sözlerin elbette bir cezası olmalıdır. Biz sendika olarak, sağlık çalışanlarının tüm sorunlarına sendikasına-dünya görüşüne bakmaksızın sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya devam edeceğiz.”