Sağlık-Sen Adana Şubesinde hizmet aracı olarak kullanılan Skoda Octavia marka sendikasının arabası bugün itibariyle üyelerin gelin arabası olarak da hizmet verecek. Adana Şubesi tarafından yapılan açıklamada; hafta içi mesai saatleri dışında ve hafta sonu gün boyunca sendika üyelerinin düğünleri için şoförlü şekilde gelin aracı olarak üyelerin hizmetine sunuldu şeklinde yapılan açıklama sendika düzeyinde Türkiye’de gelin aracı hizmeti  vermede bir ilki oluşturuyor. Sosyal Hizmetler kolunda 3 büyük sendikanın (Sağlık-Sen - Türk Sağlık-Sen ve SES) diğer şubelerden de benzer uygulamalar gelecek mi önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Aynı gün düğün yapan farklı üyelerin hizmetten mahrum kalmamaları için üyeler tarafından aracın talebi için ön rezervasyon alınması konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, araç talebi için 0552 571 10 12 nolu telefondan sendikaya ulaşılabileceği belirtildi.  

Yerel seçimlerin ardından Amasya başta olmak üzere bazı illerde Belediye Başkanlarının kendi makam araçları ile birim amirlerinin makam araçlarını gelin arabası olarak vatandaşın hizmetine sunulmasına henüz yeni alışılırken, sendika düzeyinde bir ilin şubesi tarafından başlatılan makam arabası gelin aracı hizmeti üyelerde nasıl bir karşılık bulacağı şimdiden merak ediliyor.

10 ÜYENİN DÜĞÜNÜ AYNI ANDA OLURSA NE OLACAK SORUSU?

Öte yandan yapılan duyuruya ilk tepkiler de gelmeye başladı. Sosyal medya hesabından Şube Başkanı Bekir Nennioğlu’nun başlattığı uygulama konusunda eleştiri getiren bir üye, “Sayın Başkanım iyi niyetle yaptığınız bu hizmeti ben şahsım adına doğru bulmuyorum.Çünkü 10 üyenizin düğünü aynı anda olursa aracı hangisine vereceksiniz.Birisine verip diğerlerine de araç mı kiralayacaksınız.Birde bu aralar lüks araçlar gündemdeyken size sormazlar mı bu zamana kadar niye böyle bir hizmetiniz yoktu diye.SAYGILAR…” şeklinde yorumda bulundu.