Sağlık-Sen’e kayyum atanması kararının ardından Sendika Şube Başkanı Faruk Doğan, “karar yok hükmündedir” açıklaması yaptı.

Sağlık-Sen Başkanı:Kayyum Kararı Yok Hükmündedir! Görevimizin Başındayız

Doğan’ın açıklaması muhaliflerinin tepkisini de beraberinde getirdi.

Kayseri'de 5'inci Olağan Genel Kurulu usulsüz yapıldığı iddiasıyla mahkemeye taşınan Sağlık-Sen'e, mahkeme kararıyla kayyum atandı. Bu gelişmenin ardından mevcut Başkan Mahmut Faruk Doğan, sendika binasında basın toplantısı düzenleyerek, mahkemenin kararına tepki gösterdi ve "Bu karar yok hükmündedir" dedi.

Doğan'ın açıklamaları konuyu yargıya taşıyan eski Başkan ve Başkan adayı Süleyman Özçelik ve arkadaşlarını kızdırdı. Konuyla ilgili olarak tepkilerini dile getiren bazı sendika üyeleri, "Bu karar yok hükmünde  derken, neye ve kime dayanarak söylüyor. Türk milleti adına karar veren hukuk sistemini yok saymak, verdiği kararın uygulanamaz olduğunu nasıl söyler? Acaba kendisinin bağlı olduğu başka bir hukuk sistemi mi var? Karar lehte veya aleyhte ne çıkarsa çıksın iki tarafı da bağlar. Bunlar çok tehlikeli söylemler ve sonuçları ağır olabilecek bir meydan okumadır. Bu açıklama ile bir yerlere mesaj mı veriliyor? Korku mu salmaya çalışıyor? Yandaşlarina güven vereyim derken devletin hukuk sistemine kafa tutuyor. Faruk Doğan'ın bu sözlerinden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" açıklaması yaptı.

Kaynak:https://www.kayseriolay.com/sendikada-kavga-buyuyor-mahkeme-kararina-karsi-aciklamaya-suc-duyurusu-h44462.htm