Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamayla, tüm kamu çalışanlarında olduğu gibi sağlık çalışanlarının da en önemli gündem maddelerinden birisinin 3600 ek gösterge olduğu, ancak sürecin henüz netleşmemesi nedeniyle sağlık çalışanları arasında kafa karışıklığı olduğunu vurgulandı.

Açıklamanın devamında;

Öğretmen, din görevlisi, polis denildiğinde bir unvan ayrımı söz konusu değilken, sağlık çalışanları söz konusu olduğunda ise ebe, hemşire, sağlık memuru gibi ayrım yapılmaktadır. Oysa sağlık hizmetleri bir bütündür. Hemşiresinden, sağlık memuruna, ebesinden, sağlık teknisyenine kadar sağlık hizmetleri içinde görev yapan tüm branşlar aynı görev bilinciyle hareket etmektedirler.

Sağlık çalışanları mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak fedakarca, ekip ruhu içinde insanımıza hizmet vermektedir.

Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak 3600 ek göstergenin yalnızca belli branşları değil, diğer unvanlardaki tüm sağlık çalışanlarını da kapsaması gerektiğini ifade ediyoruz. denildi.