Ordu’nun görevden alınan Sağlık Müdürü ve Yöneticilerinin yoğun baskısı sonucu Sağlık-Sen’in Ordu Şubesi seçimlerinde başkanlığı kaybettiği iddia edilen Bilal İnanlı’ya yeni seçilen Sağlık-Sen Ordu Şubesi yöneticilerinden birinin de imzasıyla disiplin cezası verildiği, ayrıca yeni dönemde sendikanın Ordu’da ciddi üye kaybı yaşadığı, adeta bir çöküş süreci içerisine girildiği iddiaları gündeme geldi. Ordu sağlık camiası tarafından şaşkınlıkla takip edilen süreçte önümüzdeki günlerde hangi gelişmelerin olacağı merak konusu olurken verilen disiplin cezası sonrasında Bilal İnanlı, aldığı disiplin cezasını sosyal paylaşım sitesinden değerlendirdi;

24 Temmuz 2019 tarihli 30 sayılı il disiplin kurulu kararı ile şahsıma disiplin cezası verilmiştir diyerek, cezanın iptali için hukuki mücadelemi sonuna kadar yapmakla beraber, süreç sonunda haklılığın er ya da geç ispatlanacaktır dedi. Ceza kararının oy çokluğu ile verildiğini belirten İnanlı, karara şerh koyan Tarım İl Müdürünün şerh gerekçesini ise takdire şayan olarak yorumladı. 

Kararı trajikomik olarak nitelendiren Eski Başkan Bilal İnanlı; Sağlık-Sen'in Ordu Şubesi Yöneticisi olan Cengiz Bayraktutar'ı sert sözlerle eleştirdi. Yıllardır üyesi olduğum, yöneticilik yaptığım, Başkan olarak hizmet ettiğim Sağlık-Sen’in şuan ki yönetiminde koltuğunu işgal eden bu kişinin, ödediğimiz sendika aidatları ile hukukumuzu korumak adına huzur hakkı aldığını vurgulayarak, onun imzasının da olduğu bu karar oldukça trajikomiktir dedi.

Sendika Şube Başkanlığı koltuğunu seçimlerden sonra devrettiği ekip içerisinde yer alan Cengiz Bayraktutar'ın bu koltuğu yıkım ekibinin bir ferdi sıfatıyla kullandığını iddia eden İnanlı, Cengiz Beyin şahsıma uygun gördüğü bu talihsiz, bu yakışıksız, bu hamasi imzasını sendikacılık adına utanç verici buluyorum dedi.

YIKIM EKİBİ!

Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkan Vekili Cengiz Bayraktutar’ın sendika seçimlerinin hemen ardından sosyal medya sitesi facebook üzerinden paylaştığı fotoğrafın altına; görev tamamlandı. Yıkım ekibi… notunun bugün verilen bu ve benzeri kararlar için mi kullandığı ise sağlık camiasında sıklıkla soruların başında geliyor. 

Sağlık-Sen’in eski Başkanı ile yeni Başkan Vekili arasında gelişen bu süreçle ilgili Ordu Sağlık-Sen Şube Başkanı ve Sağlık-Sen Genel Merkezinin nasıl bir yönetim anlayışı içerisinde olacağı ise merakla bekleniyor.