Genel Başkan Semih Durmuş yaptığı konuşmada;

“Sağlık-Sen Türkiye Buluşması” Sağlık-Sen olarak ülkemizin milli çıkarlarını koruma ve kazanımlar elde etme çabalarının yanındayız. Büyük Türkiye; Yeni dünya düzeninde yerini alan Türkiye’dir.

“Öncelikler sıralamasının en tepesinde ‘Can Güvenliğiniz’ var. Sağlıkta şiddeti her türlü hak ve kazanımdan ayrı tutuyoruz ve önlenmesi için tüm kurumlarla birlikte her türlü işbirliğine hazırız"

"Döner sermaye gelirleri çalışanları mutlu etmiyor. Bir zamanlar sistemin baş tacı olan şimdilerde ise hepimizin baş belası olan döner sermaye sistemi, herkesin ortak sorunu haline geldi"

"Sağlık hizmetlerine erişimin önündeki engeller kaldırıldı, memnuniyet arttı. Ancak bu değişime rağmen yeteri düzeyde istihdamın yapılmamış olması çalışanların iş yükünün artmasına ve aile uyumunun bozulmasına sebep olmuştur"

DÖNER SERMAYE DÖNMÜYOR! Yapılacak iş bellidir! Sistem yeniden inşaa edilmelidir. Sağlık çalışanları emeğinin karşılığı olan ücreti adil bir şekilde almalıdır.

Günümüzde sağlık hizmetlerinden memnuniyet %30’lardan %75’lere çıkmıştır. Ancak sağlık çalışanları ise istihdam yetersizliğinden dolayı aşırı iş yüküyle çalışmaktadır. Sağlıkta istihdam artarak devam etmelidir.İlaveten Sayın Bakanımızın görev yaptığı süre içerisinde 47 bin 850 personel istihdamının gerçekleştirilmesinde çok ciddi bir irade ortaya koyduğunu biliyoruz. Sağlık çalışanları adına Sn. Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyorum.

Bir hastanede sağlık çalışanları 4/A, 4/B, 3+1 olmak üzere 3 farklı statüde çalışmaktadır. İş barışını bozan farklı istihdam modellerinin doğru olmadığını buradan bir kez daha yineliyorum.

Hemşire, ebe, sağlık memuru diye ayrım yapılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. 3600 ek gösterge konusunda net duruşumuz budur.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI ile sağlık çalışanı arkadaşlarımızın lisans tamamlama hakkına kavuşmalarını sağlamış olacağız. Yaptığımız görüşmeler önemli adımlardır. Bu konuda en kısa zamanda netice alacağımıza inanıyorum.

İCAP NÖBETİ evde tutulan nöbet demektir. Bürokratik oligarşinin yetkisiz kararlarıyla engellenen icap nöbet ücretleri, kazandığımız tüm davalar baz alınarak ivedilikle ödenmelidir!