Üniversite hastaneleri için YÖK tarafından konuyla ilgili genelge mutlaka yayınlanmasını bekliyoruz.

Üniversite hastaneleri ve ASM de görev yapan arkadaşlarımızın kapsam dışında bırakılması akıl tutulmasıdır.

%20 vergi dilimine bu aydan itibaren girecek olan SHS dışındaki hiçbir arkadaşımız bu ödemelerden faydalanamayacak.

Bunu bilen bakanlık yetkilileri SHS dışında kalan arkadaşlarımız için;

Biz katsayısı yüksek belirledik ancak siz 209 sayılı döner sermaye kanununa(tavana)takılıyorsunuz demek abesle iştigaldir.

Kısacası adaletten ve eşitlikten uzak kalarak bundan önceki yönetmeliklerde olduğu gibi dağ fare bile doğurmamış ve sağlık bakanlığı bir kere daha hayal kırıklığı yaşatmıştır.

Öte yandan Sağlık Sen Rize Başkanı İsmail Yılmaz'da bir açıklamada bulundu;

EK ÖDEME DİYE GETİRİLEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE DALGA GEÇMEKTİR.

Yazıktır, yapmayın, etmeyin desek ne fayda!!!

Al geriden geriden yine eski yerinden...

Değişen bir şey yok mantalite aynı, kelimelerle, rakamlarla bir oyun sergileyip, elde edilebilecek gelirin %20 vergi dilimi ile tekrar geri alınması, sağlık sınıfı dışındakilerin tamamen mağdur edilmesi... Hekimlerin katsayı puanları ile memnuniyeti, hekimlerimiz hariç tüm branşların memnuniyetsizlikleri... Ne yapmaya çalışılıyor anlamak mümkün değildir.

Bundan böyle bu işler düzelmeyeceği, öyleyse tek kalemde dolgun maaş istiyoruz fikrinin ne kadar haklı bir istek olduğu aşikardır.

Sağlık bakanlığı bürokrasisi sınıfta kalmıştır, her defasında sınıfta kala kala, sağlık çalışanlarının gözünde kayıtları silinmiştir.

Hulasa ek ödeme diye getirilen sağlık çalışanları ile dalga geçmektir. Covit pandemisinde dalga geçmek olur mu? Allah aşkına, fayda etmese de yapmayın, etmeyin diyoruz. Fayda etmeyeceğini bile bile diyoruz vesselam.