Sağlık-Sen 6. Dönem 9. Başkanlar Kurulu, Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri ve 81 ilden gelen şube başkanlarının katılımıyla İstanbul’da toplandı.

Toplantıda, 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarının sahadaki yansımaları üzerine ve önümüzdeki süreçte atılacak adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Sendikal gündeme ilişkin birçok konunun müzakere edildiği toplantıda, 2022 yılında tamamlanacak olan 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personel sorununa ilişkin de çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Semih Durmuş, toplu sözleşme kazanımlarının sahada sağlık çalışanlarına anlatıldığında memnuniyet oluşturduğunu dile getirerek “Toplu sözleşme tutanaklarının imzalandığı 23 Ağustos’tan bu yana yaptığımız çalışmalar neticesinde 11 binin üzerinde üye yaptık. Aramıza katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyor ve büyük Sağlık-Sen teşkilatımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“3600 Ek Göstergenin Kapsayıcı Olması İçin Çalışacağız”

 6. Dönem Toplu Sözleşme masasında kayıt altına alınan ve önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağı 3600 ek gösterge ile ilgili bilgiler veren Durmuş, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile yaptığımız görüşmede herkesin büyük bir umutla beklediği 3600 ek gösterge konusunu masaya yatırdık. Cumhurbaşkanımız çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapacağımız çalışmada tüm sağlık çalışanlarının 3600 ek göstergeden faydalanması için masada mücadele edeceğiz. Bizim gayemiz ek gösterge artışının tüm çalışanları kapsaması” ifadelerini kullandı.

“İstihdamda Süreklilik Sağlanmalı”

Sağlık çalışanlarının artan iş yükünün istihdamla çözüleceğine dikkat çeken Durmuş, “Sağlık çalışanlarımızın iş yükünün fazla olduğunu tüm sayısal veriler ortaya koyuyor. Bu gerçeği yetkililer de inkar etmiyor. Bunun için yapılması gereken sağlık çalışanı istihdamında süreklilik sağlanması. Eğer bu sürekliliği sağlarsak sağlık çalışanlarımızın iş yükünü azaltırız” şeklinde konuştu.

“Adil Bir Ücret Politikası İçin Çalışıyoruz”

Döner sermaye sisteminin artık çalışanları memnun etmediğini ve mağdur ettiğini vurgulayan Durmuş, “Döner sermaye sistemi sağlık çalışanlarına emeklerinin karşılığını vermiyor adeta gasp ediyor. Türkiye’de 934 hastane bulunuyor. Bu hastanelerde aynı işi yapan aynı unvandaki aynı çalışma yılına sahip sağlık çalışanları birbirlerinden farklı ücretler alıyor. Biz bu sorunun ortadan kalkması için adil bir ücret politikasının gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu sorunun çözülmesi, adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının sağlanması için mücadele ediyoruz” diye konuştu.