Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Naci Demir yaptığı açıklamada "Bartın Sağlık Sen ailesine zulüm edenlerle bir olan, o günün Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bürokrasi ve yeniden birlik hareketine verdiği desteğin bedelini ödemiştir. Teşkilatını arkasına almayan Genel Başkan Metin Memiş gitmiş, yerine Bartın sevdalısı, dik duruşlu, o günün Genel Başkan Vekili Semih DURMUŞ Sağlık-Sen Genel Başkanı olmuştur" dedi.

Naci Demir açıklamasının devamında, “Bartın Şubesi olarak 4 Nisan 2018 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında sağlık politikalarında görülen yanlış ve eksiklikleri dile getirmek, çalışanların daha iyi şartlarda vatandaşa daha kaliteli hizmet vermelerini sağlamak içindi. Tüm çalışanlar basın açıklamasına katılmaması noktasında tehdit edildi. Basın açıklamasına katılanlar tek tek fişlendi.

Gördüğümüz, tespit ettiğimiz ve dile getirdiğimiz yanlışlar ve eksiklikler kamuoyuna, siyasete hep yanlış aktarıldı. Sorunları çözmek yerine Sendikayı düşman ilan ettiler.

Bürokrasinin tüm imkânları kullanılarak Yeniden birlik adı altında yeni bir yapı kurdular. Bunu soranlara da o sendikanın iç işleri biz karışmıyoruz dediler.

Bir kıyımda bunun için başladı. Gece gündüz tüm mesailerini güçlerini yeni sendikalaşmaya ayırdılar. Eşi ile çocuğu ile çalışanlarımız tehdit edildi.

Bütün bunlara rağmen çalışanlar sendikalarına sahip çıkmış sendikal mücadelesini yapmış tüm Türkiye’ ye örnek olmuşlardır."