Sağlık-Sen Genel Merkezi Kırşehir'i Seçime Götürüyor! başlıklı haberimizle Genel Merkezin Kırşehir Şubesini olağanüstü kongreye götürmek için süreci başlattığını duyurmuş, ardından Şube Başkanı Cuma Köysüren’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayıda Sağlık-Sen Başkanı: Genel Merkez Başkanlık Sevdasına Düşenlere Alet Oldu haberimizde vermiştik. Bugünde Kırşehir Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Halil Doğan’ın  Şube Başkanı Cuma Köysüren’ın yaptığı açıklama hakkında verdiği cevabı yayınlıyoruz. 

Halil Doğan tarafından yapılan o açıklama;

Çok değerli Sağlık Sen camiası, 

Bugün Sağlık Sen Kırşehir Şube Başkanı, yola çıktığı en yakın arkadaşları tarafından bile defalarca tekzip edilen, kendi hırs ve makam sevdası uğruna sendikanın adını kirli siyasete kurban eden açıklamalarını şaşkınlıkla okuduk. Mevcut Başkan, sürecin neden nasıl buraya geldiğine değil, kendini aklama çabalarına girmiştir.öncelikle değerli üyelerimize içinde bulunduğu soruşturma süreciyle ilgili bilgi vermeli, iddia edilenler doğruysa hangi sebep ve koşullar altında resmi bir evrakı gazetede paylaşma gibi bir gaflete düştüğünü açıklamalı. Koltuk sevdası adına, kendine rakip olarak gördüklerine basın yayın yoluyla maksatlı haber yapmak gibi ucuz bir sendikacılık anlayışına nasıl evrildiğini bizlere anlatmak zorundadır. 

Sendikamızın değerli 72 delegesineden olağan üstü için imza kararı, yönetim kurulu üyeleri neden istifa kararı almıştır? 

Bu süreç nasıl başlamıştır? 

Tüm bunların sebebi benimde içinde bulunduğum yönetim kurulu üyelerinin Sayın başkanın arkasında durmaması mıdır? 

Herkesin takdiridir ki biz bu seçimi kazanırken. Doğru bildiklerimizden bir adım geri atmadık. Kırşehir’de sağlık çalışanlarının hakkını en iyi şekilde korumak adına, bu sendikayı altın tepside değil sahada üyelerimizin takdirini toplayarak aldık. 

Sayın Başkana sormak isterim; o günden bugüne yönetim kurulundaki arkadaşların hangisinin düşüncesi konumu, makamı değişti ki size karşı bir kumpas çabasına girişsin? Ama biz çok iyi biliyoruz ki mesele sadece ve sadece Sayın başkanın İl Sağlık Müdürlüğündeki görevinden alınması üzerine sendika başkanı vasfını kaybetmek istememesidir. Yaklaşık bir buçuk aylık bu süreçte gerek üyelerin, gerek delegelerin gerekse yönetim kurulu üyelerinin desteğini kaybeden sayın başkan, kendi ismiyle beraber sendikayı da zor durumda bırakmış ve itibarsızlaştırmaya çalışmıştır. Yaptığı yanlışa yanlış diyenleri kendine düşman veyahut rakip ilan eden herkesi kendi gibi sanıp doğruları söyleyenleri koltuk kapmakla suçlamıştır. Bizi üyelerimiz yapılan yanlışlara rağmen birilerinin yerini ve makamını korusun diye getirmemiştir. Ben yanlış yapsamda arkamda durun mantığı sahsim adına yanlıştır. 

Sendikamız genel merkezi tüm bunların ışığında 72 delegenin olağanüstü imzası ile tüzük kuralları gereği, olağanüstü seçim kararı almıştır. 12.10. 2019 tarihinde yapılacak olan seçimin Kırşehir Sağlık Sen camiası adına hayırlar getirmesini rabbimden diliyorum. Gerek seçimi kazanma sürecimiz, gerekse yaklaşık bir buçuk aydır küçük, kirli ayak oyunlarını seyrettiğimiz bu zaman diliminde, bizlere destek veren tüm dost ve arkadaşlara teşekkür ediyorum....saygılarımla

Editör: Haber Merkezi