Yetkili sendika Sağlık Sen’in Antalya Şube Başkanı ile ilgili bir sağlık çalışanına sözel şiddet uyguladığı, yaşanan olay sonrası beyaz kod verildiği belirtilirken, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turhan TURAN, Acil Servis önünde basın açıklaması yaptı.

Sağlıkta şiddetle ilgili geçtiğimiz haftalarda çıkarılan yasayla cezaların artırıldığını hatırlatan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turhan TURAN, sağlık çalışanlarının haklarını savunması beklenen sendika yetkilisinin sağlık çalışanına şiddet uyguladığını ileri sürdü.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Serik Devlet Hastanesi Acil Servisi birim sorumlusu personelin, kendisinden Sağlık Sen kongresinde oy kullanmaları için delegelerine tam gün izin isteyen arkadaşlara yetkili olmadığını, idarece izin için karar verilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Fakat her ne hikmetse Sağlık Sen Şube Başkanı olan malum şahıs acil servise gelerek Türk Sağlık Sen temsilcisine sözel şiddet uygulamış, tehditler hakaretler etmiştir. Bunun üzerine beyaz kod verilmiştir. Merakla bekliyorum bu şahısla ilgili süreç nasıl yürütülecek.

Sağlık Sen Şiddet Raporuna Yansıyacak mı?

Merak ettikleri başka bir konu olduğunu açıklayan Türk Sağlık Sen Yetkilisi, “malum sen her ay sağlıkta şiddet raporu yayınlıyor. Bu ayki rapora şube başkanlarını ekleyecekler mi? bunu da göreceğiz. Acil servisi basıp çalışanı tehdit etmenin bir cezası olmalıdır” ifadesini kullandı.

Değerli Basın Mensupları;

Sağlıkta şiddet hepimizin bildiği gibi kategorik suç kapsamına alındı ve cezalar arttırıldı. Şiddet uygulayanın tutuklu yargılanmasının önü tamamen açıldı. Şiddeti önlemenin yolu da bu düzenlemelerden asla taviz vermemekten geçmektedir. Hiç kimseyi ayırt etmeden bu çirkinliği, vahşeti gerçekleştirene hak ettiği ceza verilmelidir.

Çünkü iş çığırından çıkmış sağlık çalışanlarının haklarını savunması gerekenler bile çalışanlara şiddet uygular hale gelmiştir.

Serik Devlet Hastanesinde, acil serviste sorumlu olarak görev yapan temsilci arkadaşımız, kendisinden sağlık-sen kongresi delege seçimi için tam gün izin isteyen hemşire arkadaşa izin konusunda yetkili olmadığını, idarecilere başvurması gerektiğini ifade etmiştir.

Fakat her ne hikmetse, Sağlık-Sen şube başkanı olan malum şahıs, acil servise gelerek temsilcimize sözel şiddet uygulamış ve tehdit ile hakaretlerde bulunmuştur. Bunun üzerinde beyaz kod verilmiştir.

Merakla bekliyoruz, bu şahısla ilgili süreç nasıl yürütülecektir. Bizler Antalya Sağlık İdaresinin çalışanına yapılmış bu fiile karşı, çalışanının yanında duracağını görmek istiyoruz.

Bu işin peşini asla bırakmayacağız. Hiç kimse teşkilat mensubumuzu tehdit etme hadsizliğinde bulunamaz.

Ayrıca merak ettiğimiz bir konu daha var, malum sen her ay sağlıkta şiddet raporu yayınlıyor. Bu ayki rapora şube başkanlarını ekleyecekler mi onu da göreceğiz.

Acil servisi basıp çalışanı tehdit etmenin bir cezası olmalıdır ve bu kişi mutlak suretle tutuklu yargılanmalıdır.

Bu olayı Antalya kamuoyunun gündeminden düşürmeyeceğiz. Şahısla ilgili tüm hukuki süreçleri sonuna kadar işleteceğiz. Sağlık Bakanlığı dâhil devletin her kademesine başvurumuzu yapacağız.

Sağlık çalışanlarına şiddet cezasız kalmamalıdır.

Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. 29.06.2022

Turhan TURAN

Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkan