Sendikasının İl Divan Toplantısında delegelere konuşma yapan Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, son zamanlarda merdiven altı sendikalar kurulduğunu söyledi.

Diyarbakır şubelerinin ne derece hizmet ettiğini ve ne zorluklarla mücadele ettiğini, temsilcileri ve şube yönetimiyle beraber genel merkezlerinden aldıkları güçle sahanın her alanında koşmaya ve koşturmaya devam ettiklerini söyleyen Şube Başkanı Ensarioğlu, “rabbim bu yolda bizi muvaffak etsin” dedi.

Bu yola baş koyduklarını, gönül koyduklarını ifade eden Şube Başkanı, davalarının çalışanların hak ve menfaati olduğunu, çalışma arkadaşlarının daha iyi bir ortamda daha iyi hizmet sunabilme noktasında gecelerini gündüze kattıklarını ifade etti.

“EŞİNDEN DAHİ OY ALAMAYAN DELEGE ADAYI OLDU”

Bundan 4-5 ay önce bir delegasyon süreci yaşadıklarını belirten Ensarioğlu; “Bu süreçte de bizim karşımıza çıkan diğer arkadaşlarımızı burada saygıyla selamlıyorum. Ama kırılmadım desem yalan olur. Kırılmamın sebebi de biz yönetim olarak, yönetici arkadaşlarımızla beraber gece gündüz çalışırken, sahada bir tek üye yapmadan kendisi delege adayı olup da eşi başka sendikada üye olan ve bu noktada eşinden dahi oy alamayan bir kesim, kalkıp sadece Diyarbakır şubesini biz yaparız demesi gerçekten ayıplanacak bir durumdur. Bu kişiler hizmet etmiş ve çalışmış olsaydılar, başımızın üzerinde yeri vardı. Biz temsilcilerimizle ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla gece ve gündüzümüzü bu davaya verdik. Sizlerden aldığımız güç ve genel merkezden aldığımız destekle bu seçim sürecinde sahanın her alanında alnımızın akıyla bu süreçten başarıyla çıktık.

“MERDİVEN ALTI SENDİKALAR BU MEMLEKETTE SORUN HALİNE GELMİŞTİR”

Merdiven altı sendikaların bu memlekete bir sorun olduğuna değinen Ensarioğlu; “Varsınlar olsunlar. Sonbaharın bazen yaprak dökümü olur ya varsınlar onlar da dökülsünler. Onlar zaten bizim davamızda yoktular. Onlar bizim çalışmalarımızda yoktular. Ya makam mevki için gelmişlerdir, ya kendi egoları için gelmişlerdir, onun dışında bir davaları yok. Onların işi akşam bir araya gelip sabah sendika kurmak. Sorarlar ki sendikayı niye kurdunuz e biz istedik de olmadı. Makam ve mevki istedik olmadı. Taleplerimiz yerine gelmedi. Toplum için, çalışanlar için, arkadaşlarımızın geneli için istenen tüm talepler genel merkezimiz tarafından yerine getirilmiştir. Biz de bu süreçte şube olarak gece gündüz mücadelemizi vermişiz. Onlar varsın olsunlar, ama üzüldüğümüz bir konu var, bunlarla yol giden bazı arkadaşlarımız var. Üst tabakadaki kişilerin egosu, istek ve talepleri belliyken onlara takılan arkadaşlarımıza üzülüyoruz. Yıllarca bizimle beraber mücadele verip koşuşturan arkadaşlarımızın şu an başka yerde olması, egosunu tatmin etmek için ortaya çıkan bu kişiler için koşuşturması bizi rahatsız ediyor. Sahadaki çalışmalarımız, yaptığımız etkinlikler hepsi ortada. Ben bu süreçte genel başkanımıza bu son süreçteki kazanımlarımız ve toplum sözleşmedeki kazanımlardan dolayı hepinizin karşısında kendisine teşekkür edip saygılarımı sunuyorum. Biz Diyarbakırlı olarak genel başkanımızdan memnunuz, Allah da sizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi