Kamu personeliyle aynı sorumluluğu taşıyan kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadrolu personelin yararlandığı haklardan mahrum bırakıldığını söyleyen Duman, yıllardır eşinden çocuğundan ayrı yaşayan, aile bütünlüğünü sağlayamayan, ücretsiz izin hakkı da olmadığı için 3 aylık bebeğini bakıcıya bırakmak zorunda kalan kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının da kadroya geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi sürecinde bu konuda gerekli görüşmelerde bulunduklarını ve her adımı takip ettiklerini söyleyen Abdullah Duman, sözlerine şöyle devam etti:

"Sözleşmelilerin kadroya geçiş sürecinde çalışmaların bizzat yürütülmesini himaye eden ve nihayetinde 424 bini aşan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a üyelerimiz ve tüm kamu görevlileri adına teşekkür ediyorum. Bu tarihi adımla birlikte, yüzbinlerce sözleşmeli kamu personeli kadrolarına kavuşacak, çalışma barışı sağlanacak, hem çalışanlar mutlu olacak, hem iş verimliliği artacak hem de iş güvencesi sağlanmış olacaktır. Birçok iyileştirme ve düzenleme konusunda, çalışanlarımızın büyük teveccühünü arkasına alan sendikamızın verdiği mücadele neticesinde 2011 ve 2013 ten sonra üçüncü kez “sözleşmelilere kadro” konusunda önemli kazanç elde edilmiştir"

Kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ek ders karşılığı çalışan personelin kadroya geçirilmesine yönelik şuana kadar bir açıklama yapılmadığını belirten Duman, "Çalışanlarımızda ciddi bir endişe oluşmuştur. Özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinin yürütülmesi noktasında çok önemli bir görevi bulunan, pandemi boyunca vatandaşlarımıza koruyucu sağlık hizmeti sunan, gebe, bebek, yaşlı tüm halkımıza hizmet eden aile hekimliğinde çalışan personelimiz 'kamu personeli' ve 'kamu dışı personel' olarak ikiye bölünmüş durumdadır. Bursa'da 75, ülke genelinde 3 bin 600 kamu dışı aile sağlığı çalışanımız bulunmaktadır. Her biri KPSS sınavına girerek yüksek puanlar almıştır. Ancak işe başlarken KPSS şartı aranmamıştır. Oysa ki hemen hepsi zaten kadrolu personel olarak atanabilecek şartları taşımaktadır.   Aynı aile sağlığı merkezinde aynı işi yapan, aynı sorumluluğu taşıyan, aynı hizmeti gören, ancak adına kamu dışı aile sağlığı çalışanı dendiği için eş durumu tayin hakkı bulunmayan, yer değiştirme hakkı bulunmayan, doğum sonrası ücretsiz izin hakkı olmayan, kıdem, ihbar ve tazminat hakkı bulunmayan ve iş güvencesi olmayan bu çalışanlarımızın kadro düzenlemesi dışında bırakılması kabul edilemez.  Kamu Personeli ile aynı sorumluluğu taşıyan ancak kadrolu personel haklarından mahrum bırakılan ve bu sebeple yıllardır aile bütünlüğünü sağlayamayan, eşinden çocuğundan ayrı yaşayan, ücretsiz izin hakkı olmadığı için 3 aylık bebeğini bakıcıya bırakmak zorunda kalan kamu dışı aile sağlığı çalışanlarımız mutlaka kadroya geçirilmedir.

Editör: Haber Merkezi