Sendika olarak sağlığın bir ekip işi olduğunu, ekibin bir parçasını diğerinden ayırmanın mümkün olmadığını, sağlık çalışanlarının haklarının bir bütün olarak düzeltilmesi gerektiğini vurguladık, bu yönde çalışmalar yürüttük ve önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Samsun Sağlık-Sen Şube Başkanı İlyas BİÇER, "Sağlık-Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye çalışanlar iddialarını ispatlamakla yükümlüdür, İftiracıdırlar, yalancıdırlar." dedi.

"Sağlık Bakanlığımız tarafından sağlık çalışanlarımızın mali haklarının düzenlenmesi için yürütülen sürecin, hekim arkadaşlarımızla sendikamızın arasını açmayı amaçlayan, bir dezenformasyon çalışmasına dönüşmesi üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur." ifadelerine yer veren Biçer, "Öncelikle hekim arkadaşlarımıza yönelik yapılan mali düzenlemelerin sonuna kadar destekçisi olduğumuzu, bunların gecikmiş haklar olduğunu her zaman ve her platformda dile getirdiğimizi, bunların karşısında olmamız gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum." dedi.

2 Aralık tarihinde yaptıkları basın açıklamasına bakıldığında bunun net olarak görüleceğini belirten İlyas Biçer, yazılı basın açıklamasını şöyle devam ettirdi:

Basın açıklamamız ortadadır

Bu açıklamanın ilk cümleleri şöyleydi: “Öncelikle hekimlerimize yönelik yapılan mali düzenlemenin doğru olduğunu vurgulamak istiyoruz. Böyle bir çalışmanın karşısında olmamız düşünülemez.”  Biz dün ne diyorsak bugünde aynısını diyoruz. Böyle net bir tavrımız varken, hekim arkadaşlarımızın mali haklarının karşısında olduğumuz algısını hedefleyen bir propagandayla karşı karşıya kalmamız, en hafif tabirle izansızlıktır, insafsızlıktır. Basın açıklamamız ortadadır. Bu açıklamanın dışında bir cümlemiz olduğunu iddia eden birisi varsa ortaya çıksın.

Belgesi varsa ortaya koysunlar

Algı operasyonuyla Sağlık-Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye çalışanlar iddialarını ispatlamakla yükümlüdürler. İftiracıdırlar, yalancıdırlar. Biz hep sendika olarak sağlığın bir ekip işi olduğunu, ekibin bir parçasını diğerinden ayırmanın mümkün olmadığını, sağlık çalışanlarının haklarının bir bütün olarak düzeltilmesi gerektiğini vurguladık, bu yönde çalışmalar yürüttük ve önemli kazanımlar elde ettik.

Sağlık-Sen olarak her zeminde savunduğumuz bu fikirleri, çalıştaylar düzenleyerek hem hekimlerimize hem sağlık çalışanlarımıza yönelik ortaya koyduğumuz mali düzenleme önerilerini, hekim dernekleri de çok iyi bilirler. Performans kaynaklı ücret adaletsizliğinin yaratmış olduğu tahribatı her platformda bizatihi dile getiren Sağlık-Sen’dir.

Bahane üretmedik, ağlamadık, sızlamadık.

Böyle bir tablo göz önündeyken, kamuoyunu sanki Sağlık-Sen hekimlerin aldığı zamma karşıymış gibi yönlendirmeye çalışan, algı operasyonlarıyla, sendikamızın haklı mücadelesine gölge düşürmeyi hedefleyen kişilere tek bir sözümüz var: Hekimler ve sağlık çalışanları arasında bir problem varmış gibi bir algı yaratmayı başaramayacaksınız. Sağlık çalışanlarını sizlerin bu yalan bilgilerine inanıp birbirlerine düşmeyecekler. Bu yalan ve iftiralarla oluşturmaya çalıştığınız tartışma ve kaos ortamı hedefinize ulaşamayacaksınız. Biz her zaman ayrım olmadan tüm sağlık çalışanlarımızın hakkını savunmak için sahada olduk, masada olduk. Bahane üretmedik, ağlamadık, sızlamadık. Bugünde, hep olduğu gibi hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın haklarını korumak için güçlü bir şekilde çalışmaya ve el birliğiyle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Sizlerin çalışanları birbirine düşürme çabanız başarılı olmayacak. Boşu boşuna uğraşmayın. Sağlık-Sen her zaman sağlık çalışanlarını yanında olmaya, onları birbirine düşürmeye çalışarak, buradan menfaat elde etmeyen isteyenlerin oyunlarını bozmaya devam edecek. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi