1- Bilindiği üzere Sağlık Sen Tüzüğünün Genel Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri başlıklı 22. Madde 2. fıkra "t" bendinde seçimlere yönelik yönetmelik değişikliği yetkisinin Genel Merkez Yönetim Kurulunda olduğu aşikardır. 

2- Neredeyse bütün şubelerin seçimleri aynı yılda yapılacak ve Genel Merkez o zamana kadar bu yönetmeliği şubelere göndermeyip elinde bir silah olarak saklama yoluna gidecektir. Yönetmeliğe karşı iptal davasına fırsat vermeyip kendisi için muhalif gördüğü illerde baskın seçim yapmaya çalışacaktır.

3- Konya Şubesinin seçimleri gösterdi ki:

Şube kendisine hiçbir şekilde tebliğ edilmeyen ve resmî web sayfasında dahi paylaşılmayan bir yönetmelik üzerinden üyelerin iradesine ipotek konuldu.

Dava sürecini yakından takip eden biri olarak dava sürecinin seyri aşağıda belirteceğim şekilde gerçekleşmiştir.

Davanın Seyri: Konya Şubesi kendisine yeni bir delege seçim yönetmeliği tebliğ edilmediğinden haklı olarak halihazırda şubelerde olan yönetmeliğe göre delege seçim yönetmeliğine uygun bir şekilde seçim sürecini başlatmıştır.

Genel Merkez seçim sürecinin başında sessiz kalmış ancak seçimin seyri açık bir şekilde desteklemiş olduğu adayın aleyhine sonuçlanmaya doğru giderken hicbir şubede olamayan Delege Seçim Yönetmeliğini bir delege adayına vererek seçimin yönetmeliğe aykırı yapıldığı iddiasıyla dava açtırmıştır. Açılan davada savunma olarak yönetmeliğe aykırı yapıldığını beyan etmiş ve Yürütmenin Durdurulmasına kendisi sebep olmuştur. Velhasıl kendisi çalıp kendisi oynamıştır.

4- Dava sürecinde Mahkeme yürütmenin durdurulmasına esas olarak "Şube delege seçimlerinin Genel Merkez tarafından belirlenen kişiler tarafından yürüteceği" hükmüne aykırı davranılmasını gösterdi.
Bu husus mevcut Delege Seçim Yönetmeliğinde Şube başkanına verilmiş olan seçim süreci yetkisinin yeni yönetmelikle birlikte tamamen Genel Merkeze devrolunduğunu gösterdi.

Yukarıda açıklamış olduğum hususlar çerçevesinde Genel Merkez Yönetimi tarafından şubeler üzerinde kirli bir vesayet kurulmaya çalışıldığını göstermektedir.

Sağlık Sen neferlerinin vesayete dur diyeceğine olan inancımla Saygılar.

Kaynak: Medya Sağlık

Editör: Haber Merkezi