Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin organizesinde 5 yıldızlı BEST OF Wyndham Grand Otel'de düzenlenen toplantıya Semih Durmuş'un yanısı sıra Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, İzmir İl Sağlık Müdürü Op.Dr. M.Burak Öztop, İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün Başkan ve Başkan Yardımcıları, İzmir'de ki Hastane Başhekimleri, Aydın Sağlık Sen Şube Başkanı Baki Karaer, Ağrı Sağlık Sen Şube Başkanı Fevzi Mağal, İzmir 2 Nolu Sağlık Sen Yönetim Kurulu üyeleri ile ilçe ve kurum temsilcilerinin katıldığı öğrenildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Durmuş, yapılan ayrımcılığın başarıyla sürdürülen mücadeleye zarar verdiğinin altını çizdi. 

Genel Başkan Semih Durmuş, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük bir mücadele sarf ettiğini belirterek, “Şüphesiz bu sürecin kahramanları sağlık çalışanları. Herkes tarafından alkışlandılar, takdir edildiler. Ama sorunlarına yeterince ilgi gösterilmedi. Yapılan bazı uygulamalar sağlık çalışanları arasında ayrımcılığa ve ötekileştirmeye neden oldu. Siyasi irade sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde gösterdiği mücadelenin karşılığını hakkaniyetli bir şekilde teslim etmelidir. Sorunlara yönelik adımlar günü kurtarmak için değil, kalıcı çözümlerle hayata geçirilmeli” ifadelerini kullandı.

“Şiddet Hızından Bir Şey Kaybetmedi”

Pandemi süreci devam ederken sağlık çalışanlarına şiddetin hızından bir şey kaybetmediğini belirten Durmuş, şiddetin kronik bir sorun haline geldiğini kaydetti. Durmuş devamında şunları belirtti: “Artık şiddet haberleri duymak istemiyoruz. Sağlıkta Şiddet Yasası çıktığı zaman umutlanmıştık. Ama görüyor ve duyuyoruz ki sağlık çalışanlarına şiddet devam ediyor. Bunun önüne geçmek için yasal mekanizmalar tavizsiz işletilmeli. Saldırganların en ağır cezaları alması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli.”

İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ise sağlık çalışanlarının sorunları için sendika olarak mücadele ettiklerini belirterek, “Sorunların çözümü noktasında gereken adımlar atılmalıdır. Sağlık çalışanlarımızın bütün problemleri çözülene kadar, yılmadan ve usanmadan mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.