Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki, pandemi sürecinde vefat eden sağlık  ve sosyal hizmet çalışanlarına Allah’tan rahmet diledi.

Bu teşkilatın ilk meşalesinin İstanbul’da ateşlendiğini anlatan Baki, o günden bu yana sahada destansı başarılara imza attıklarını dile getirdi. Kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan teşkilat mensuplarına teşekkür eden Baki, “Biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Sendikal mücadelemizin yegane kahramanı sahada sizlersiniz. Herkes çok iyi biliyor ki, bir sorun varsa o sorunu sadece Sağlık-Sen çözer. Birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İstanbul’da sendikal mücadele yapmanın zorluluğuna değinen Baki, her daim ve her koşulda sağlık çalışanlarının yanında olmayı kendilerine düstur edindiklerini kaydetti.

“Bir Kazanç Varsa Herkese Adil ve Hakkaniyetli Bir Şekilde Paylaştırılmalı”

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği’ne de değine Baki,  yönetmelikle sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarına yönelik önemli adımların atıldığını, ancak bazı maddelerin adaletsizliğe neden olduğunu ifade etti. Baki, “Bir kazanç varsa herkese adil ve hakkaniyetli bir şekilde paylaştırılmalı. Çalışanların memnuniyetini sağlayacak, adaletli bir düzenleme talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi