Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yeni düzenlemeyle birinci basamak sağlık çalışanları başta olmak üzere bazı mağduriyetlerin giderildiğini vurgulayan Genel Başkan Vekili Durali Baki, ek ödeme yönetmeliği ile sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarına yönelik önemli adımların atıldığını kaydetti.

GİDEREK BÜYÜYEN BİR SENDİKAYIZ

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Durali Baki ise, Sağlık-Sen teşkilatının gücüne vurgu yaptı. Baki, “Sağlık-Sen olarak güçlü ve inanmış bir teşkilata sahibiz. Bu bizim en büyük gurur kaynağımız. Giderek büyüyen ve güçlenen bir sendikayayız. Teşkilatımızın desteği ve güveniyle mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

KANDIRMADIK, KANDIRMAYACAĞIZ

Her zaman doğruları söylediklerine dikkat çeken Baki, “Bugüne kadar kandırmadık, bundan sonra da kandırmayacağız. Herkesin karşısında dik durduk. Hiçbir zaman yanlışı savunur hale gelmedik. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ettik ve çalışanlarımızın özlük ve ekonomik haklarını daha ileriye taşımak için çalıştık” ifadelerini kullandı.

MAĞDURİYETLER GİDERİLDİ ANCAK..

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliği’ne de değinen Baki, yönetmelikle sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarına yönelik önemli adımların atıldığını söyledi, Baki, “Yakın zamanda yayınlanan yeni düzenlemeyle birinci basamak sağlık çalışanları başta olmak üzere bazı mağduriyetler giderildi, ancak yine de eksik kalan hususlar var. Bu hususların da düzeltilmesi için mücadelemiz devam ediyor. Tüm çalışanların memnuniyetini sağlayacak, adaletli bir düzenleme talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.