Boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından babasıyla birlikte karakoldan döndükleri esnada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden hemşire Beyza S.’nin cinayetine ilişkin Kocaeli Sağlık Sen 2 Nolu Üniversite Şubesi tarafından hastane önünde basın açıklaması yapıldı.

Sağlık Sen Kocaeli Üniversite Şubesi Başkanı Mustafa Resul’un yaptığı açıklamada, tıp fakültesi hastanesinin değerli hemşirelerinden Beyza Kılıç ve babası Salih Kılıç’ın boşanma aşamasında olduğu eş tarafından hunharca katledildiği ifade edildi.

Sağlık Sen Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul açıklamasında;

“Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanemizin değerli hemşirelerinden, değerli meslektaşımız Beyza Kılıç ve babası Salih Kılıç, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından hunharca katledilmiştir. Acımız çok büyük ama öfkemiz acımızdan da büyüktür Sağlık çalışanına şiddet, kadına şiddet, çocuğa şiddet, güçlü olanın zayıf bulduğuna şiddet uygulaması ne zaman son bulacak? Bizler bu şiddet sarmalı karşısında ne zaman bir ve beraber olacağız? Artık bu şehir eşkıyalarını, magandaları içimizden atma vakti gelmedi mi?

GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Şiddete karşı toplumsal olarak tepki vermediğimiz sürece iflah olmamız mümkün değildir. Şiddete karşı tek yürek olmadığımız sürece, şiddete şahit olduğumuzda gözlerimizi Çığlık duyduğumuzda kulaklarımızı kapattığımız sürece şiddet eninde sonunda gelip bizleri de bulacaktır… Bugün Beyza kardeşimize, Salih amcamıza, yarın bize… Hukuki olarak da meslektaşları ve yol arkadaşları olarak gereğini yapacağız. Devletimizin adaletine güveniyoruz. Bu süreçte Sağlık-Sen olarak Beyza kardeşimizin ailesine hukuken tüm gücümüzle destek olacağız. Sağlık camiası olarak ardı ardına yaşadığımız bu üzücü olaylar, toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutarak Türkiye’nin 4 bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının hayatlarının ve sağlıklarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından son derece önemlidir.

MEKANLARI CENNET OLSUN

Sağlık-Sen olarak ne için olduğuna, kime karşı olduğuna bakmaksızın şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Yaşanan şiddet olaylarından çok rahatsız olduğumuzu, bir daha asla yaşanmaması için yetkililerin ve milletimizin daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini ve sağlık çalışanlarıyla, kadınlarla, çocuklarla şiddeti aynı cümlede bile yer almayacak şekilde sona erdirecek tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğini tekrar tekrar vurguluyoruz. Acımızı dile getirmeye kelimeler kifayetsiz kalıyor. Sözü daha fazla uzatmadan, tekrar merhume Beyza Kılıç kardeşimize ve biricik babası Salih Kılıç Amcamıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sağlık camiamıza baş sağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun. Başımız sağ olsun…

Editör: Haber Merkezi