Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimi 3 defa 94 şube başkanını Ankara’ya çağırarak, toplu sözleşme sürecini masaya yatırdı. Memur-Sen Genel Merkezi Konferans Salonunda yapılan 6. Dönem 3. Başkanlar Kurulu Toplantısında Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş açılış konuşması yaptı.

Durmuş açılış konuşmasında, Başkanlar Kurulunu 3. defa topladıklarını hatırlatarak istişare yapılarak verilen her karara büyük önem verdiklerini, geçtiğimiz ay yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde de ortak akıl ve istişare süreci sonunda hareket ettiklerini belirterek, sağlık çalışanları için en doğrusu neyse onu yapabilmek için ince eleyip sık dokuduklarını,  istişare sürecini geniş tuttuklarını, hazırladıkları toplu sözleşme tekliflerini rafine ederken de nitelikli bir ekiple çalıştıklarını, eski tecrübelerden yola çıkarak bu dönem farklı bir strateji belirlediklerini açıkladı. Yüzlerce talep hazırlayarak değil, kapsapı geniş, az ama öz taleplerle Kamu İşveren Heyetinin karşısına çıktıklarını dile getirdi.

DÖNER SERMAYE SİSTEMİ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Sağlık Çalışanlarının şuan en büyük sorununun döner sermaye adaletsizliği olduğunu vurgulayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Yaptıkları çalışmalarda elde ettikleri sonuçlarıda paylaşarak, çalışanların yüzde 98’inin döner sermaye performans ödeme sisteminden duydukları rahatsızlık olduğunu söyledi. Döner sermaye sisteminin uygulanabilirliğini kaybettiğini aktarak Durmuş, aynı şartlarda çalışanların aldığı ücretler arasında uçurumlar olduğunu hatırlattı.