Sağlık-Sen Şube Başkanı tarafından yapılan yazılı açıklama ile, Sağlık Bakanlığı'nın KPSS puanına göre ataması yapılan sağlık personellerinin, 663 sayılı kanunun 45/A maddesine göre alınmasında uygulanması amaçlanan sözlü sınav (mülakat) uygulanması ) kararına tepki gösterdi. 

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza ÖKSÜZ açıklamasında "Bakanlığın 10 Mayıs tarihli almış olduğu kararı büyük bir üzüntü ve endişe ile öğrendim.Devlet memuru atamalarında 2 yılda bir yapılan KPSS puanına baz alınarak ilan edilen kadro tercihlerine göre  güvenlik soruşturması sonucu yerleştirmeler yapılıyorken,4-B sözleşmeli alımlar için  mülâkat uygulama kararı alınmış olması sistemlerin temeli olan liyakatı öldürür." dedi.

TEMELİ LİYAKAT OLMAYAN SİSTEMLER ÇÖKMEYE MAHKUMDUR

İnsanlar bin bir emek ve alın teri ile KPSS hazırlığı yapacaklar,tarafsız  şekilde bir yarışın içerisine girecekler 90 puan almış birinin yerine torpili olan 60 puan almış birini yerleştirmeye mi çalışacağız. 

İllerde mülâkat için kurulması planlanan  komisyonlarda görev alacak arkadaşlara da yazık,onlar içinde ayrıca üzülüyorum. Daimi işçi alımı sürecinde yaşanan torpil koşuşturması ve bu vebalin içerisinde kesinlikle olmak istemezdim.Kaldı ki şuanki uygulamada insan sağlığına birebir temas edecek adaylardan bahsediyoruz.Mevcut alınacak kontenjandan 3 katı fazla aday arasından mülâkat yap diyor bakanlık peki kriter ne?Referans. 

Yazık ediyoruz ilmek ilmek işleyip büyük bir dönüşümü gerçekleştirip bizlerinde üzerinde emek sarfettiği sağlık sistemimizin, kıymetli çalışanlarının çözülmesi gereken pek çok sorunu varken bakanlığın uğraşının bu olması tek kelimeyle hakikaten yazık.

Devlet Memuru olmayanların yönetici olarak kamu hastanelerine atanmasının tepkileri sektörde çığ gibi iken; Sağlık Bakanlığı'nın almış olduğu sözlü sınav kararını uygulamaya koymadan vazgeçmeleri beklentimiz ve talebimizdir.Zira uygulandığında toplumda çok büyük bir tepki oluşacağı,sağlık sistemimize olan güvenilirliği ve zaten ciddi bir şekilde dejenere olmuş saygınlığı da yitireceği aşikardır'dedi.

Editör: Haber Merkezi