Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone genel müdürlüklerine yapılan yazılı başvuruda, özellikle filyasyonda görev yapan sağlık çalışanlarının COVID-19 şüphelileri ve karantinada olanlarla sürekli iletişim halinde oldukları vurgulanarak, "Filyasyon ekipleri, hastalarla iletişimi kendi imkanları ile kurmaktadır" denildi.

Başvuruda, pandeminin ilk günlerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile GSM operatörleri tarafından sağlık çalışanları için kampanyalar düzenlendiği hatırlatılarak, "Daha önce ücretsiz internet ve dakika hizmeti verilmişti. Ancak bu kampanyalar, sınırlı süreli uygulanmış olup, hali hazırda sağlık çalışanları için bir kampanya bulunmamaktadır. Görevlerini yaparken, kendi imkanlarıyla sürekli kullandıkları cep telefonlarının dakika sınırını ve internet kotalarını doldurmaktadırlar. Bu durum, özellikle salgınla mücadelede önemli görevleri bulunan filyasyon ekiplerinde çalışan sağlık çalışanlarını mağdur etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş imzalı başvuru metinlerinde, sağlık çalışanlarının COVID-19 ile en ön safta Türkiye için mücadele ettiğinin altı çizilerek, GSM operatörlerinden ücretsiz iletişim ve internet desteği verilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Editör: Haber Merkezi