Bakan Bilgin: Sağlık Çalışanlarımıza Selam Olsun

Bakan Bilgin, “Sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmemiz lazım. Sağlık-Sen başkanı da aramızda. Onun vesilesiyle sağlık çalışanlarımıza selamlarımızı iletiyoruz. Burada devletimizin mücadelesi maddi kıstaslarla ölçülmeyecek konudur. Başta sayın bakanlarımız olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda varılan mutabakatla ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Geldiğimiz noktada 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaş ve ücretlerde %26’lık bir artış sağladık. İdari Hizmet sözleşmeli sendikalı en düşük memur Maaşını % 37 yükselttik. Sendikaya yeni üye olacak Bekar Hizmetli Maaşı % 32.45 zam almış olacak. Bu verilerle: 15’1 Evli Eşi Çalışmayan 2 Çocuklu Sendikalı Hizmetlinin Maaşı: 4.983 TL’den 2 Yıl içinde 6.516 TL’ye çıkmış olacak. İdari Hizmet Sözleşmeli, Evli Eşi Çalışmayan 2 Çocuklu Sendikalı Maaşı: 4.009 TL’den 2 Yıl içinde 6.883 TL’ye yükselecek” ifadelerini kullandı.

6. Dönem Toplu Sözleşme’nin Türkiye’deki örgütlülük ve emek adına bir milat oluşturduğuna vurgu yapan Yalçın, “Refahtan Pay alacağız. Bu gün Toplu Sözleşme Masasına ve Metnine yansıyan pay, ilerde bordroya da girecektir, buna inanıyorum. Bir başka önemli gelişme; Toplu Sözleşme Masası, örgütlülüğe önem ve değer verdiğini Toplu Sözleşme İkramiyesine özel ve yüksek artışla ispatlamıştır. Toplu Sözleşme İkramiyesi 134 TL’den 400 TL’ye çıkardık. Sözleşme sonu itibariyle Toplu Sözleşme İkramiyesi yaklaşık 3 kata yakın artacaktır. 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeliler konusu; ön sınırlama olmaksızın 2022 yılı içerisinde, bizim ve Kamu kesiminin ortak çalışması ile çalışılacak ve tamamlanacak” dedi. 

Yalçın, “6. Dönem Toplu sözleşmenin mutabakatla sonuçlanmasına büyük katkı ve destek sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Müzakerelerde çözüm odaklı yaklaşımları, çalışma hayatına dair birikimiyle hem sürece hem de sonuca pozitif enerji yükleyen Sayın Vedat Bilgin Bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Mücadelenin de müzakerenin de kazanımların da olduğu en reformist ve en kapsayıcı Toplu Sözleşme olmuştur. Bizi yalnız bırakmayan Basın Emekçilerine de özel teşekkür ediyorum” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi