Sağlık Sen Samsun Şubesi Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Saadettin Bayçelebi, Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak’a tepki gösterdi. Bayçelebi, " verilen hakkı geri almaya çalışmak sendikacılık degildir" dedi.

Samsun'da kamu hastanelerinde başhekim, müdür ve müdür yardımcılarının belirlendiği 'sözleşmeli yönetici atama' sürecinde sona yaklaşıldı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ninde yer aldığı 6 sağlık kurumunda yönetici atama süreci devam ederken, Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen ile Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Samsun Şubeleri karşı karşıya geldi.

Sağlık Sen Samsun Şubesi Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Saadettin Bayçelebi, Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak’a tepki gösterdi. Bayçelebi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Çakmak’ın yanlış yönlendirmeler yaptığını belirterek Sağlık Sen’i hedef tahtasına koyduğunu belirtti.

Çakmak’ın yanlış ve eksik söylemlerle ittifak ruhuna aykırı hareketlerde bulunduğunu belirten Bayçelebi açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

Dün Türk Sağlık Sen Samsun Başkanı’nın yaptığı açıklama sendikacılığa yanlış yönlendirmeden başka bir şey katmaz. Yaptığı basın açıklamalarıyla her defasında bizleri hedef tahtasına koymayı amaç edinmiş Erdoğan Çakmak sabrın en büyük mücadele olduğunu unutmuş, yanlış ve eksik söylemlerle kendince gündemi sıcak tutmaya çalışmıştır. İttifak söylemini ortaya koyarak yönetici atamalarında rol almaya çalışmak şark kurnazlığından başka bir şey değildir. Ama unuttuğu bir şey var! İttifak sorumluluk gerektirir.

Bu sorumluluktan uzak gündelik basın açıklamalarının fedakar sağlık çalışanlarının faydasına olmasından ziyade kendisine hizmet etmekten başka bir işe yaramaz. Külfette gözü olmayanın nimette de gözü olmamalıdır.

Zaten sendikacılığa “ bana göre “ yorumunu katan ve o yüzden sözleşmeli yöneticilerin “sendikalı olmaması gerektiğini” ifade eden Sayın Erdoğan Çakmak’a şunları sormak “bize göre” yerinde olur sanırım.

1. Kendisinin Samsun’da tehdit ve küfürler savurduğu ve bu yüzden mahkemelik olduğu bir yönetici var mıdır ?

2. “Bana göre sözleşmeli yöneticiler sendikalı olmamalı” açıklamasını yaparak, kendisine üye sözleşmeli yöneticilerden ne zaman istifasını isteyecektir?

İlk sorunun cevabı sözleşmeli yöneticilerin neden sendikalı olması gerektiğine açıklık getirecek olup bu sorunun cevabı şimdilik bizde gizli…

2.soru için ise kendisinden sendikacılığın temel esaslarından biri olan ”eylem”i bekliyoruz.