Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Memur-Sen seçimleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

28.06.2019 cuma günü dün ilimizde gerçekleştirilen memur sen il temsilciliği seçimi için gerek sosyal medya da çıkan haberler gerekse seçim hakkında bilgi almak isteyen basın mensuplarının ısrarları gereği ve Memur Sen’in selameti adına bu açıklamayı yapma zaruriyeti doğmuştur.

Memur sen Eskişehir il temsilciliği seçimi devam ederken sandığın kapanmasına az bir süre kala oy kullanacak delegasyon listesinde olan ancak seçime katılmayan delege yerine dilekçe ile sözüm ona yönergeler ortaya konularak başka bir kişi delege listesine eklenmiş ve oy kullandırılmıştır. Maç devam ederken kural değişmez ve değişmemelidir. Ancak mevcut il temsilcisi seçimi nasıl alırız derdine düşmüş olmalı ki böylesi memur sen kültürüne yakışmayan bir olaya tevessül etmiştir.

Değerli basın mensupları;

Oylama başladığında siz neden geldiniz zaten sonuç belli diyen sayın il temsilcisi, sandıkların açılmasına 20 dakika kala seçime gelemeyen birinin yerine başka birine oy kullandırıp seçimi kendilerine göre demokrasi çerçevesinde kazandığını düşünmektedir. Ne var ki asıl kaybeden kendisidir.

Dün memur sen il temsilciliği seçimlerinde yaşanan olaylar ve göz göre göre seçimde her şey mübah diyen ve sürekli eleştirdiği diğer sendikalar da dahi yaşanmayan olaylara şahitlik ettik.

Özellikle rakibi diyanet sen olduğunu bile bile seçimi cuma günü yapan sonra da yanlış olduğunu bilmesine rağmen oy devri yapıp askı da ismi olmayan birine oy kullandıran ve seçimi 30/29 alan sayın memur sen il temsilcisi bize göre hükümsüzdür.

Her zorluğa göğüs gererek aday olan diyanet sen başkanımız Sayın İlhan Köroğlu hocamızı ve teşkilatını tebrik ediyoruz. Seçim hakkında son değerlendirmeyi yapmak üzere genel merkez nezdinde gerekli itirazlar yapılmış olup, kesin karar için memur sen genel merkezi karar verecektir."

Kaynak:esgazete.com

Editör: Haber Merkezi